ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoria Ploiești a condamnat compania OMV Petrom S.A la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 380.000 lei și la plata unor despăgubiri de 135.000 de euro în cazul morții unui copil intoxicat în apropierea unei sonde de petrol din localitatea prahoveană Ariceștii Rahtivani. Decizia instanței nu este definitivă. Magistrații Judecătoriei Ploiești s-au pronunțat, după un proces care a durat peste doi ani, într-un dosar în care compania OMV Petrom S.A a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă după ce, în februarie 2014, un copil de nouă ani a murit ca urmare intoxicației cu gaz de sondă în apropierea unei sonde neîmprejmuite, operate de OMV Petrom, scrie News.ro. 

Astfel, judecătorii au condamnat compania petrolieră la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 380.000. lei, respectiv 200 de zile amendă pentru care trebuie să plătească câte 1.900 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Părinții  copilului care s-au constitut parte civilă, trebuie să primească daune morale de câte 35.000 de euro fiecare, iar fiecare dintre cei patru frați ai băiatlui, care au fost și ei părți civile în dosar, vor primi câte 13.000 de euro. Decizia nu este definitivă. Un băiat în vârstă de nouă ani din comuna Ariceștii Rahtivani fost găsit mort, la sfârșitul lunii februarie 2014, în apropierea unei sonde de extracție a petrolului, iar medicii legiști care au efectuat necropsia au stabilit că a murit din cauza intoxicației cu gaze de sondă. 

În anul 2015 Parchetul General a trimis în judecată OMV Petrom pentru ucidere din culpă, pe motiv că reprezentanții companiei nu au împrejmuit cu gard beciul sondei, deși perimetrul trebuia izolat.