ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lucrurile se complică în cazul medicului Camelia Smicală ai căror copii au fost luați abuziv de lângă ea de statul finlandez.

După ultima vizită, care a avut loc în urmă cu câteva zile, aceasta a fost avertizată să nu mai posteze online înregistrări cu întâlnirile dintre mamă și copii, în caz contrar aceste vizite vor fi suspendate.

În ciuda unei demersurilor făcute de delegația parlamentară românească, la Helsinki și Tampere, în cazul doctoriței Camelia Smicală, ai cărei copii au fost luați abuziv de lângă ea de statul finlandez, autoritățile de acolo rămân inflexibile. 

„De la întâlnirea de astăzi: copiii se lipesc pur și simplu de mama lor. Între ei și MAMA nici măcar o respirație nu încape. Mihai e foarte slab, iar zâmbetul lui...cum vi se pare?! A împlinit 12 ani și nimic nu s-a schimbat: nimeni nu-l întreabă ce ar vrea să se întâmple mai departe, iar el știe că așa ar trebui: să fie întrebat dacă vrea să rămână la cămin sau vrea acasă. 

Filmulețele în care copiii ne transmit mesaje SOS, au deranjat foarte tare: se pare că sunt în mare dezacord cu interesul superior al Lastensuojelu. „Dacă mai apar înregistrări video cu copiii, întâlnirile lor nu vor mai avea loc”, așa sună avertismentul transmis acum câteva zile Cameliei Smicală. 

Pumnul băgat în gură și amenințarea cu măsuri radicale - instrumente de lucru prin care Lastensuojelu își asigură eficiența, viața lungă, și își confirmă tradiția. Copiilor să le fie teamă că nu o vor mai vedea pe mama, mamei să-i fie teamă că nu-i va mai vedea pe copiii...Ignorarea plângerilor sau a cererilor - altă sculă de care se folosesc în activitatea de „protecție”. În caz că mai avea cineva vreo nădejde, rețineți că a trecut și Crăciunul pe stil vechi iar domnul ambasador al României la Helsinki tot nu a primit un răspuns la solicitarea de a vizita copiii. 

În mod sigur nu este vorba de o atitudine sfidător-insultătoare, nici de lipsă de considerație, ori de proastă creștere, ci numai de măsuri în interesul și pentru protejarea copiilor. Asta e: este spre binele lor să le fie rău”, este mesajul postate pe pagina de Facebook Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei.