Jurnalistul George Damian a realizat o analiză nefardată a așa numitei generații a "tinerilor frumoși".

"Văd că se vorbește despre generația sub 30 de ani din România care ar fi noua speranță, cei care vor face marea curățenie. Tinerii furioși, tinerii frumoși. Tinerii care vor lua taurul de coarne și vor da cu el de pământ", începe ziaristul, analiza de pe blogul său.

"Haideți să vă spun cum i-am cunoscut eu pe cei din generația sub 30. Nu toți, există excepții, însă marea majoritate suferă de niște boli grave. Sunt slabi, îi macină teama că nu vor ”reuși”, nu știu exact ce vor să reușească, dar ei vor. Le este teamă să aibă inițiative, nu își asumă niciodată riscuri. Da, sunt inteligenți, sunt pregătiți – dar au crescut într-o lume virtuală. Pentru mine Facebook este un fel de telefon, pentru ei este întreaga lume.

Cel mai mult mă îngrijorează la ei dispariția instinctului procreerii. Nu vor să facă copii, nu sunt capabili să își asume această responsabilitate, sunt ca urșii panda. Găsesc sute de explicații pentru renunțarea la acest instinct.

Citește articolul INTEGRAL, aici.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews