ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi, când țara noastră se află într-un moment foarte greu, după 30 de ani de tranziție către nicăieri, când nu știe nimeni care este scopul nostru, care e planul nostru de țară, avem nevoie să ne reconectăm la modelele și valorile noastre, pe care comunismul ni le-a exterminat, a spus, luni seară, Andrei Dincă, prezent la evenimentul de comemorare a victimelor comunismului organizat de Asociația NEAMUNIT.

 „Țara noastră se află într-un moment foarte greu, după 30 de ani de tranziție către nicăieri. Nu știe nimeni în ce direcție ne îndreptăm, care-i scopul nostru, care-i proiectul de țară, care-i planul. Mergem haotic. Avem nevoie mai mult ca oricând de valori, de modele, de o elită. De o elită așa cum a fost elita noastră interbelică, în care să avem oameni cu curaj, cu verticalitate, cu credință, cu profesionalism, cinste și onoare”, a spus Andrei Dincă.

Potrivit lui Andrei Dincă, toate aceste cuvinte astăzi sună gol, sunt lipsite de conținut.

„Când spui ceva ceva de onoare sau de demnitate legat de conducătorii noștri, îți vine să râzi sau să plângi, după caz. Tocmai pentru aceasta, avem nevoie să ne reconectăm la modelele și la valorile noastre pe care ni le-a distrus comunismul”, a explicat Andrei Dincă.
 
Luni 9 martie, Asociatia NEAMUNIT a organizat un marș al tăcerii în memoria victimelor comunismului în Romania, evenimentul fiind la a treia ediție.