ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un articol scris de cunoscutul ziarist Ion Spânu în Cotidianul a scos la lumină informații ciudate despre rectorul Colegiului "Noua Europă" și prietenul lui Gabriel Liiceanu, eseistul Andrei Pleșu, în prezent publicist-blogger la actualul "Adevărul", fosta "Scânteia", ziarul lui Cristian Buric, personaj cercetat de DIICOT și DNA pentru spălare de bani și delapidare de 20.000.000 (două zeci de milioane) euro:

"Poate că nu e lipsit de interes să precizăm că această „Fundație pentru o societate deschisă”, finanțată de George Soros, este coordonată de „Consiliul Fundației”, care „este format din trei membri numiți pe viață, care au preluat prerogativele fondatorului Fundației: Andrei Pleșu, Levente Salat, Renate Weber”. Fondatorul este, desigur, George Soros! Pentru cei care nu știu, adăugăm că Levente Salat a fost directorul filialei Cluj a Fundației Soros încă din anul 1990!"

Dacă despre Renate Weber, fosta șefă a Fundației Soros și actual europarlamentar PNL se știe cine este, consemnăm ca Salat-Zakarias Levente, un adept al autonomiei maghiare in Transilvania și fost membru al Comisiei "Tismăneanu", este profesor la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității "Babeș-Bolyai” (UBB) și a fost implicat în scandalul pușcăriașilor-"scriitori" pentru că a recomandat cartea "Managementul campaniei electorale” (Meteor Press, 2015), scrisă în Penitenciarul Rahova de Nagy Zsolt, condamnat în Dosarul "privatizărilor strategice" pentru corupție și  trădare prin transmitere de secrete alături de ministrul lui Voiculescu, Codruț Sereș (anterior Nagy Zsolt mai fusese condamnat la închisoare cu suspendarea pedepsei în Dosarul "Poșta"). Cazul "scriitorilor" a intrat in atentia DNA și a determinat Universitatea din Cluj sa se delimiteze ferm de profesorii implicati. La data respectivă, Nicolae Manolescu, președintele USR, a propus chiar eliminarea din învățământ a cadrelor care au girat lucrările pe bandă ale unor interlopi.

Știrea despre Andrei Pleșu, în ultima perioadă văzut și alături de înalte fețe bisericești în diaologuri amuzante, a provocat reacția sarcastică a cunoscutului comentator Iulian Capsali:

"Ești tare, stimabile, la machiaverlâcuri...

Nu am știut de ce imparțialul dom' Pleșu îl prezintă pe Soros ca pe un moșuleț incapabil, un gaga senil și total benign. Iar cei care spun despre el că e un dement mesianic, care dorește schimbarea lumii printr-un război mondial, neoliberalism/corporatism și sexo-marxism, sunt niște panglicari ridicoli.

Păi dl. Pleșu face parte din Consiliul Fundației Soros pentru o Societate Deschisă, ales PE VIAȚĂ! 

Vezi aici ce scrie pe site 

Păi zi așa, Bibicule, că nu înțelegeam cum stai mata cu o mânuță întinsă la filantrop, sprijinită pe burtică, iar cu alta, sprijinită pe norișori, scrii pe teme biblice: parabole, îngeri și alte delicatesuri spirituale pentru corporatiști.
Vai, dar cum se poa', slujești, imparțial, la doi stăpâni? Lui Dumnezeu și lui Mamona?

Trădare să fie, dar s’o știm și noi! :)"