ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajaţii unei autoserviri din staţiunea Saturn se plâng că sunt exploataţi de patron. În plus, oamenii spun că nu au primit nici un ban de când au început să muncească la autoservire. În replică, patroana spune că angajaţii sunt leneşi.
 
Doamna Ileana lucrează ca ajutor de bucătar la o autoservire din Saturn şi împarte un container cu alţi doi angajaţi, care seamănă, mai degrabă, cu o celulă decât cu un dormitor. Cât despre baie sau apă caldă nici nu poate fi vorba. Mai mult, deşi ar trebui să muncească doar în bucătărie, angajaţii susţin că sunt obligaţi să facă şi alte munci grele.

"Ne-au scos afară din bucătărie, ne-au pus să spălăm wc-uri, ne-au pus să ridicăm bolovani foarte mari. Dormim ca niște șobolani, nu avem condiții, nu avem unde să ne spălăm, unde să ne întindem o rufă", spune una dintre angajate, potrivit romaniatv.net.
 
Şi, ca tabloul să fie complet, la aceeaşi autoservire lucrează şi patru fete minore, care se plâng că muncesc peste 12 ore, în loc de patru, cât prevede legea.
 
"Noi suntem debarasatoare. Dar o debarasatoare nu are ce să caute pe plajă, să strângă pietre, să se urce sus pe țevi să dea cu vopsea, să taie iarba și să dea cu sapa", spune una dintre minore.

Replica angajatorului este uluitoare. "Nemulțumirea este că nu și-a făcut treaba la standardele pe care toata lumea le solicită și le vrea pe litoral. Ceea ce dumneavoastră vizionați aici este ceea rezultatul muncii mele, de soție de patron", a declarat patroana.

Disperaţi, angajaţii au sesizat Inspecţia Muncii, care a anunţat că va face verificări, însă sunt slabe şanse ca aceştia să-şi primească salariile restante.