ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA derulează în această perioadă un program de curățenie și igienizare a clădirilor, terenurilor și a liniilor de cale ferată din mai multe zone situate pe raza de activitate a regionalelor București, Craiova, Timișoara, Cluj, Iași, Brașov, Galați și Constanța.

Angajații companiei desfășoară individual sau în echipe o campanie de curățenie în zone feroviare, campanie care implică acțiuni de strângere a gunoaielor din gări, halte, spații publice, colectarea și depozitarea deșeurilor aruncate în zonele de protecție și de siguranță a căii ferate, pe linii sau pe terenurile din vecinătatea căii ferate, precum și acțiuni de înfrumusețare a clădirilor tehnologice, în care își desfășoară activitatea personalul feroviar.

"Situatia deșeurilor aruncate de cetățeni, la întâmplare, pe calea ferată sau în zonele din apropierea gărilor a devenit, din păcate, un fenomen cu care ne confruntăm în fiecare zi. CFR SA face eforturi continue de menținere a unei căi ferate curate atât prin programele curente de salubrizare a unităților feroviare, cât și prin mobilizarea și implicarea salariaților în campanii periodice de curățenie.
 
În fiecare an, în cadrul acestor acțiuni colectăm de pe calea ferată zeci de tone de deșeuri și de fiecare dată speram ca situația să nu se mai repete. Dorim să facem un apel la simțul civic al cetățenilor care interacționează cu calea ferată, pentru a conștientiza și a nu mai arunca deșeuri și gunoaie, pentru că această poluare necontrolată afectează viața lor și a semenilor din comunitatea în care trăiesc.
 
Invităm totodată și autoritățile locale să supravegheze menținerea curățeniei, inclusiv în zona căii ferate din localitățile arondate, deoarece și aceste zone fac parte din cotidianul comunităților pe care le reprezintă. Mulțumim pentru înțelegere și vă invităm să menținem împreuna calea ferată curată!' a declarat Marius Chiper, director general al CFR SA.