ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 ACTUALIZARE  25/10 12:00 
 
Cei peste 40 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia care au declanșat, marți, greva foamei au renunțat la protest, după ce în urma negocierilor cu directorii companiei s-au aprobat creșteri salariale de la 1 decembrie.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldarușe, a declarat, pentru News.ro, că negocierile cu directorii Complexului Energetic Oltenia au început marți seară și s-au încheiat după miezul nopții, când părțile au ajuns la o înțelegere privind majorarea veniturilor angajaților.

„Conducerea companiei a aprobat constituirea unui fond de promovare pentru reducerea diferențelor salariale dintre angajații care fac aceeași muncă și, în același timp, s-a aprobat un adaos salarial cu încadrarea în bugetul de venituri și cheltuieli pe acest an. Nu a fost specificată o sumă exactă pe care o vor promi în plus angajații, vom vedea în decembrie situația fondurilor disponibile”, a declarat Căldarușe.

Știre inițială  
 
Zeci de angajați au intrat în greva foamei, marți, nemulțumiți de nivelul salariilor în raport cu condițiile de muncă, dar și de eșecul negocierilor pe care le-au avut cu reprezentanții conducerii, informează B1 TV.  
 
Peste 20 de angajați ai CEO au recurs la acest gest. Oamenii susțin că producția a crescut, mulți dintre mineri au plecat, dar salariile au rămas la 1.400 – 1.700 de lei, în timp ce ale conducerii au crescut constant.

Astfel, sindicaliștii cer majorarea tuturor salariilor, începând cu 1 decembrie.

„Solicităm ca, din 1 decembrie, toate salariile din CEO să crească. Au plecat 4.000 de salariați, producția a crescut, nu cerem nimic, decât cotă parte din ce ni se cuvine. Nu e normal ca, în condiții de vreme extremă, să ai salarii de 1.400 – 1.700 lei, iar conducerea să aibă salarii foarte mari și să sfideze angajații”, a declarat Gabriel Căldarușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia. 

Acesta a avertizat că este posibil ca numărul protestatarilor să crească și că aceștia nu vor renunța la gestul lor până când nu vor avea certitudinea că problemele vor fi rezolvate.