ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații ar putea primi, prin lege, două noi tipuri de tichete sau bonuri valorice, pe lângă cele de masă, cele cadou, de creșă și de vacanță.

Potrivit unui proiect de lege, angajatorii vor putea oferi și tichete pentru sport sau tichete culturale, notează profit.ro. Astfel de tichete se acordă în multe alte țări europene.

„Concluzia autorităților din astfel de state este ca angajații obosiți sau suferinzi de boli profesionale ajung să reprezinte mai degrabă o povară pentru sistemele de sănătate și de asigurări sociale decât o resursă de prosperitate economică. În spiritul acestei abordări, tichetele pentru sport au ca scop menținerea capacității de muncă a angajaților sau refacerea ei prin stimularea achiziționării de echipament sportiv, achitării tarifelor ședințelor sau abonamentelor la săli de sport, baze sportive, cluburi de fitness etc., suportării contravalorii ședințelor de gimnastică terapeutică și alte asemenea produse și servicii care nu pot aduce decât beneficii atât angajatorilor cât și angajaților”, arată inițiatorii legii.

Prima categorie va putea fi folosită pentru achitarea unor bunuri și servicii ce au legatură cu activitățile sportive, iar suma maximă lunară este de maximum 300 de lei per angajat.

Cea de a doua categorie e destinată achiziției de abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri și expoziții permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv destinate copiilor, precum și cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme în orice format și nu poate depăși suma de 150 de lei.