ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația MozaiQ lansează apelul de proiecte „Octombrie – Luna Istoriei LGBT+”, în cadrul căruia își propune să finanțeze inițiativele comunității LGBT+ pe teme precum marcarea unui an de la „referendumul împotriva familiei diverse” sau promovarea culturii locale LGBT+, a anunțat asociația, miercuri, pe site-ul oficial. 

Trei sunt temele propuse pentru finanțare, așa cum au fost anunțate în comunicat, respectiv:
1.Acțiuni culturale: documentarea și/sau promovarea istoriei și culturii locale LGBTQI;
2.Advocacy comunitar: mobilizare comunitară pentru susținerea temelor de interes pentru comunitatea locală LGBTQI și/sau marcarea unui an de la organizarea Referendumului împotriva familiei diverse;
3.Consolidare comunitară: evenimente sociale ce reunesc persoanele din comunitatea locală LGBTQI.
Proiectele aprobate pentru finanțare urmează să primească câte 1.000 de lei, perioada estimată pentru implementare fiind luna octombrie 2019. 

„Apelul de inițiative ”Octombrie – Luna Istoriei LGBT+” face parte din Fondul Comunitar LGBTQI, primul fond dedicat inițativelor comunitare LGBTQI (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer și intersex) din România”, se precizează în comunicat.