Asociația MozaiQ lansează apelul de proiecte „Octombrie – Luna Istoriei LGBT+”, în cadrul căruia își propune să finanțeze inițiativele comunității LGBT+ pe teme precum marcarea unui an de la „referendumul împotriva familiei diverse” sau promovarea culturii locale LGBT+, a anunțat asociația, miercuri, pe site-ul oficial. 

Trei sunt temele propuse pentru finanțare, așa cum au fost anunțate în comunicat, respectiv:
1.Acțiuni culturale: documentarea și/sau promovarea istoriei și culturii locale LGBTQI;
2.Advocacy comunitar: mobilizare comunitară pentru susținerea temelor de interes pentru comunitatea locală LGBTQI și/sau marcarea unui an de la organizarea Referendumului împotriva familiei diverse;
3.Consolidare comunitară: evenimente sociale ce reunesc persoanele din comunitatea locală LGBTQI.
Proiectele aprobate pentru finanțare urmează să primească câte 1.000 de lei, perioada estimată pentru implementare fiind luna octombrie 2019. 

„Apelul de inițiative ”Octombrie – Luna Istoriei LGBT+” face parte din Fondul Comunitar LGBTQI, primul fond dedicat inițativelor comunitare LGBTQI (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer și intersex) din România”, se precizează în comunicat.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews