ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un apel la rugăciune și unitate pentru victimele tragicului accident rutier de sâmbătă a fost publicat luni pe pagina de Facebook a emisiunii Lumina Cuvântului, preluând anunțul de pe pagina web a Primăriei Munteni-Buzău din județul Ialomița.
 
În cadrul campaniei „Unitate și sprijin”, este solicitat ajutor financiar pentru familiile greu încercate ale celor 10 morți și ale răniților de pe urma celui mai grav accident rutier din acest an. Acolo unde banii nu pot aduce înapoi sănătatea sau chiar viața pierdute, singurul bine pe care îl putem face este pomenirea în rugăciune, adaugă echipa emisiunii Lumina Cuvântului.

„Din păcate încercările grele din viața noastră își fac apariția atunci când ne așteptăm mai puțin și poate că uneori spunem „mie nu se va întâmpla asta”. De fapt, aceste încercări nu iartă pe nimeni, iar durerea din sufletele noastre este de nedescris. Din aceste încercări trebuie să învățăm ce este rugăciunea, unitatea și sprijinul și să nu rămânem nepăsători. De aceea lansăm campania #UnitateȘiSprijin - #AlăturiDeVoi. Fiecare dintre noi putem ajuta aceste familii greu încercate.

Cont donatii pentru victimele accidentului rutier din data de 05.10.2019

deschis la RAIFFEISEN BANK
 
RO17 RZBR 0000 0600 1122 5121
 
CIF 23860870 - PAROHIA NASTERII MAICII DOMNULUI MUNTENI-BUZAU

De asemenea, trebuie să ne unim și prin rugăciune pentru că fără Dumnezeu și fără mijlocirile Sfinților nu putem izbăvi suferința.

Rugăciune pentru bolnavi, către Sfântul Efrem cel Nou

Sfinte Efrem, mare mucenice al lui Hristos, ascultă acum puțina noastră rugăciune pentru robii lui Dumnezeu (numele) care sunt încercați de boli, suferințe și de ispite. Venim la tine ca la un doctor ceresc și credem că vei primi cererea noastră și vei ușura suferințele lor. Ai spus că ai leacuri pentru toate felurile de boli, și de aceea nădăjduim că iubirea ta de oameni nu s-a împuținat. Cine poate spune mulțimea minunilor tale? Cine știe câți suferinzi au aflat izbăvire prin rugăciunile tale?

Ajută-i, Sfinte Efrem, ajută-i pe cei suferinzi! Roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru ei și, dacă le este de folos să fie tămăduiți degrabă, fă să se întâmple aceasta spre slava lui Dumnezeu. Iar dacă le este mai de folos să ducă mai departe crucea suferinței lor, ajută-i să rabde fără să cârtească, ca să primească luminoasa cunună a răbdării.Sfinte Mare Mucenice Efrem, tu ai răbdat suferințe de nespus, iar viața noastră este plină de desfătări. Dar chiar dacă suntem păcătoși și întinați prin tot felul de patimi, îndrăznim a ne ruga ție. Căci nu pentru noi ne rugăm ție, sfinte, ci pentru bolnavii aceștia pe care suferințele i-au îngenunchiat. Fii lor păzitor, povățuitor, ocrotitor și tămăduitor, ca să îți mulțumească cu inimă smerită și să Îl slăvească pe Dumnezeu care te-a acoperit cu harul Său, arătându-te mare făcător de minuni, în vecii vecilor. Amin.

Pentru verificarea contului puteți accesa site-ul Primăriei Munteni-Buzău”, se arată în anunțul făcut luni pe Facebook de echipa emisiunii Lumina Cuvântului.
 
În zorii zilei de sâmbătă, un TIR a intrat pe contrasens și a lovit frontal un microbuz de transport persoane pe DN 2A Slobozia-Urziceni, în zona localității Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, județul Ialomița, provocând moartea a 10 persoane, printre care ambii conducători auto, și rănirea altor opt. Acest accident rutier este considerat cel mai grav din 2019 de până acum.