ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați, pe 22 iunie, să intervină la Mănăstirea Colilia din județul Constanța. Potrivit ISU Dobrogea, citat de ziuaconstanta.ro, un incendiu a cuprins baloți de paie și un grajd de animale la Manastirea Colilia. Măicuțele de la Mănăstire au făcut un apel către cei care pot oferi o mână de ajutor pentru a sprijini lăcașul de cult după nenorocirea care s-a abătut asupra acestuia. Conform acestora, aproximativ 50 de animale au murit în incendiul ce a mistuit și trei case din curtea Mănăstirii. Animalele decedate erau oi și capre și asigurau hrana măicuțelor.

Mai jos, redăm apelul umanitar transmis de Mănăstirea Colilia:

Sâmbătă 22 iunie 2024, o nouă încercare grea, s-a abătut asupra mănăstirii noastre… Un incendiu mare, în apropierea gospodăriei, a izbucnit de pe câmp și s-a propagat într-o mare viteza către grajdurile animalelor, distrugând tot ce i-a stat în cale… Au ars de vii, 80 de iezi și miei, grajdurile, 3 case (6 chilii) din temelii etc. Este groaznic să vezi cum animăluțele îți cer ajutorul și să nu le poți ajuta… Parintele nostru, Nicodim, este eroul, care a trecut prin foc și fum de nenumărate ori, până la sosirea pompierilor, în încercarea de a salva ce se mai putea… A ajuns la Spital, intoxicat cu monoxid de carbon, însă acum se simte mai bine, Slavă lui Dumnezeu! 

În aceeași măsură, măicuțele mele, cu un curaj nemaiîntâlnit, au luptat și au reușit să elibereze din cotețe găini, rate și alte păsări și să le îndepărteze de pericolul ce se apropia …Celelalte animale (oi, capre, vaci) se aflau pe câmp, la păscut și așa au scăpat cu viață… Dar au rămas fără grajd, fără acoperiș deasupra capului… Pe aceasta cale, vreau să mulțumesc din toată inima celor 4 echipaje de Pompieri, care timp de 5 ore - 6 ore s-au luptat cu flăcările. Să vă țină Dumnezeu și Maica Domnului sănătoși și să vă apere de tot răul, oameni frumoși și curajoși! Încercăm până la sfârșitul verii să construim grajdurile pentru  animale și, dacă ne puteți ajută, vă mulțumim și va pomenim! 

Datele mănăstirii: MĂNĂSTIREA „INTRAREA ÎN BISERICĂ A MAICII DOMNULUI” - COLILIA, COMUNA COGEALAC, JUDEȚUL CONSTANTA, C.U.I.32033057. 

CONT ÎN LEI: RO 41 BTRLRONCRT 0221819101 
și CONT ÎN EURO : RO88BTRLEURCRT 0221819101 
DESCHISE LA BANCA TRANSILVANIA 
Maica Rafaela