ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tiberiu Țiclea, membru al Consiliului de Administrație și proaspăt chief administrative officer al operatorului aerian, a declarat că 35-40% din totalul angajaților companiei naționale TAROM sunt înrudiți între ei, anunță newsair.ro.

Nici el nu face excepție de la regulă, fiind ginerele Anișoarei Cornilă, directorul Direcției Juridice din Ministerul Transporturilor.

Noul chief administrative officer al operatorului aerian a cerut un raport centralizat pentru a vedea situația celor aproape 2.000 de angajați ai companiei.

”Dintre cei 35-40% de înrudiți, doar 500 de persoane au recunoscut în mod oficial acest lucru prin menționarea gradului de rudenie în formulare interne. Trebuie specificat că potrivit procedurilor, oamenii nu erau obligați să precizeze această informație însă regulile s-au schimbat între timp, iar acum trebuie să spună la angajare dacă mai au rude în TAROM”, anunță sursa citată mai sus.

Tiberiu Țiclea a mai declarat că a fost șocat de ceea ce a găsit în companie.

”Procedurile în companie sunt teribile, procesele sunt confuze, există structuri care pur și simplu nu știu ce au de făcut, există structuri paralele care se ocupă cu același lucru chiar și în achiziții. În departamentul IT există 4 structuri paralele care nu știu una de alta și care, mai rău, se încurcă una pe alta”, a spus Țiclea.

Directorul administrativ va prezenta o nouă organigramă a TAROM în luna ianuarie dar și un nou sistem de evaluare reală a angajaților, întrucât, în momentul de față nu există nicio procedură de evaluare a personalului.