ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup format din peste 30 de migranți din Siria și Irak, printre care și copii, a fost dat jos în Gara Timișoara Nord, duminică dimineață, din trenul care circula pe ruta București- Budapesta, ei fiind preluați de Poliția Transporturi Feroviare pentru a fi verificați. În ultima perioadă, tot mai multe grupuri de migranți sunt depistate la Timișoara, în zona centrală a orașului, obișnuind să doarmă în Parcul Botanic.

Potrivit polițiștilor, aproximativ 30 de persoane cu vârste cuprinse între 3 și 60 de ani, din Siria și Irak, care călătoreau în trenul București - Budapesta au fost date jos în Gara Timișoara Nord, după ce mai mulți pasageri din tren au anunțat Poliția despre prezența acestora.

Odată ajunși la Timișoara, unii dintre migranți au spus că au venit în vizită la rude, iar alții au încercat să se ascundă, însă cu toții au fost preluați de Poliția Transporturi Feroviare pentru a fi verificați.

În ultima perioadă, tot mai multe grupuri de migranți sunt depistate la Timișoara, în zona centrală a orașului - atât în Piața Victoriei, cât mai ales în Parcul Botanic.

Migranții obișnuiesc să doarmă în Parcul Botanic, iar de fiecare dată sunt ridicați de Poliția Locală, care apoi îi predă Inspectoratului de Poliție al județului Timiș, pentru a fi verificați și duși apoi în Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din municipiu.