ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În pofida numeroaselor promisiuni făcute de Primăria Capitalei, Parada de 1 Decembrie nu va avea loc nici anul acesta la Arcul de Triumf. 

Monumentul este gata doar pe exterior şi nu are încă amortizoarele care ar trebui să îl facă rezistent la cutremur.

„La anul, 2015, 1 decembrie, sper să defileze pe aici”, spunea, în iunie 2014, Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei.

Sorin Oprescu era susţinut în urmă cu an şi de constructor.

„Defilarea din 1 decembrie 2015 se va ține sub Arcul de Triumf, ca să nu mai avem dezamăgirea pe care am avut-o anul acesta, când nici măcar avioanele nu au decolat”, spunea tot anul trecut Florentina Preduţ, reprezentantul firmei de construcții.

Între timp, firma care face lucrarea spune că, de fapt, termenul de predare din contract este 31 decembrie 2015. A apărut însă o problemă: echipamentele seismice sunt încă în fabrică în Statele Unite.

„Va dura, din spusele proiectantului, până în jurul lunii februarie 2016”, spune Ștefănel Marin, primar general interimar al Capitalei.

„Nimeni nu a dorit să-și asume responsabilitatea faptului că nu se va întâmpla absolut nimic cu monumentul, or în aceste condiţii cred că Piaţa Constituţiei va fi locul în care se va desfăşura parada de Ziua Naţională”, spune primarul general interimar, potrivit digi24.ro.

Amortizoarele ar trebui să țină monumentul în picioare în cazul unui seism de 9 pe Richter.