ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A fost operat de două ori pe creier și a rămas într-un scaun cu rotile, dar copilul cu ochi mari și negri continuă să lupte și să învețe carte.

La 8 ani, Dragoș ne oferă o lecție de viață. Băiatul a fost diagnosticat la vârsta de 4 ani cu hidrocefalie și tumoră malignă, iar medicii nu i-au mai dat șanse de supraviețuire. Pare greu de crezut, dar în spatele zâmbetului acestui copil stau două operații pe creier și zeci de cure de citostatice, potrivit Adevărul. Băiatul cu ochi mari și negri este țintuit într-un scaun cu rotile, dar parcurge trei kilometri zilnic până la școală. Dragoș a fost un copil sănătos până la vârsta de 4 ani, când medicii i-au pus un diagnostic crud: hidrocefalie și tumoare pe creier. Imediat a fost operat, dar după intervenția chirurgicală nu a mai putut să meargă și să vorbească timp de un an.

„Am fost o mamă terminată în momentul în care am văzut că a rămas o legumă. Stăteam în genuchi la ușa terapiei și mă rugam să fie bine. A fost un an de chin pentru mine, dar încetul cu încetul și-a revenit. Am avut noroc că am mers la o clincă în Ungaria, iar acolo a fost pus pe picioare. Am venit cu el acasă într-un scaun cu rotile, dar acum este mult mai bine decât atunci când a ieșit din sala de operație", spune Aniana Condescu.

Dragoș a fost operat de două ori pe creier „Vreau să învăț carte" Cu zâmbetul pe buze, Dragoș își încurajează familia tot timpul. Băiețelul de 8 ani din comuna doljeană Secu visează să alerge și să se joace alături de prietenii lui. Chiar dacă este țintuit într-un scaun cu rotile merge zilnic la școală. „Mie îmi place foarte mult la școală, iar când o să fiu mare vreau să o ajut pe mama. I-am promis că nu o să mai aibă probleme deloc atunci când o să mă fac bine. Eu vreau să învăț carte și să ajung un om mare", a povestit Dragoș Condescu.

Dragoș merge zilnic la școală chiar dacă este în scaun cu rotile Băiețelul țintuit într-un scaun cu rotile se descurcă foarte bine la școală. „Familia face un efort foarte mare, gândiți-vă că le este foarte greu să împingă câțiva kilometru căruțul până la școală. Dragoș este un copil receptiv și se descurcă foarte bine",a declarat Veronia Mihaela Pleșeanu, învățător Școala Primară Comănicea.

Cei care vor să îl ajute pe Dragoș pot face donații în contul deschis pe numele Aniana Condescu la BCR, RO95RNCB0746119449060001.