ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rețeaua publică de alimentare cu apă din localitatea argeșeană Corbi este infestată cu E.coli, iar apa este nepotabilă în alte patru localități din județ, mii de persoane fiind afectate, anunță Mediafax.

 Bacteria E.Coli a fost depistată în urma unor analize ale DSP Argeș în rețeaua publică de alimentare cu apă din localitatea argeșeană Corbi.

Potrivit directorului adjunct al DSP Argeș, Adrian Stoica, rețeaua publică de alimentare cu apă din localitatea argeșeană Corbi este infestată cu bacteria E.coli, acesta declarând că nu se poate confirma prezența bacteriei E.coli cu verotoxină, cea care a cauzat moartea mai multor bebeluși, la începutul acestui an.

De asemenea, subprefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, a declarat că și în alte patru localități rezultatele analizelor efectuate de DSP Argeș au arătat că apa este nepotabilă.

"Din datele primite de la Direcția de Sănătate Publică Argeș, analizele microbiologice efectuate la probele de apă din mai multe comune din județ au evidențiat că aceasta este nepotabilă. La Albeștii de Argeș problemele persistă, aici fiind sistată furnizarea apei de aproximativ o săptămână. Mulți dintre localnici se alimentează cu apă din fântânile proprii. S-a luat legătura atât cu primarul din localitate, cât și cu furnizorul de apă, iar bazinele vor fi din nou dezinfectate. Apa este nepotabilă și în comuna Slobozia, dar și în satul Zidurile din Mozăceni (cu o sută de gospodării fiind afectate). De asemenea, în localitatea Uda se refac probele, apa din rețeaua care alimentează localitatea fiind sistată", a declaratâ subprefectul județului Argeș, Emilian Dragnea.

 Potrivit acestuia, mii de locuitori din Argeș nu beneficiază de apă potabilă.

Toți cei cinci primari ai localităților unde s-a constatat că apa din rețelele publice este nepotabilă au fost informați pentru a lua toate măsuri.

Rezervoarele vor fi dezinfectate, iar apoi vor fi recoltate noi probe. De asemenea, populația a fost înștiințată să nu mai consume apă până la remedierea situației.

Și rețeaua publică de alimentare cu apă din Găleșești, sat situat în comuna argeșeană Budeasa, a fost infestată cu bacteria E. coli, în urmă cu două săptămâni, dar în urma măsurilor luate rezultatele probelor prelevate au arătat că apa este din nou potabilă.