ACTUALIZARE 13.08 / 20:20 Arhiepiscopia Romanului și Bacăului se alătură demersurilor de ajutorare a familiei Bărăscu, pe lângă colecte bănești intenționând să achiziționeze în Bacău un imobil care va servi drept locuință pentru cele 5 suflete lăsate în urmă de moartea prematură a preotului Marius Gabriel. 

„Centrul eparhial de la Roman va întreprinde în perioada imediat următoare câteva acțiuni de solidaritate, prin intermediul unităților de cult, al fundațiilor și asociațiilor care își desfășoară activitatea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

Astfel, au început deja demersurile necesare în vederea achiziționării unui imobil în municipiul Bacău pentru familia greu încercată. 

De asemenea, Parohia Lazaret Bacău s-a angajat la susținerea cu alimente, haine, rechizite și alte bunuri necesare soției și copiilor părintelui Marius Bărăscu. 

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare-Hârja” va oferi lunar o sumă de bani ce va fi folosită pentru plata unei persoane care să stea cu copiii în timp ce doamna Petronela Bărăscu va merge la serviciu.

Protopopiatul Sascut, prin Fondul de solidaritate clericală, se angajează la susținerea lunară a plății utilităților la noul imobil și a altor cheltuieli necesare bunei desfășurări a vieții de familie.

Celelalte protopopiate ale Eparhiei se vor ocupa de organizarea de colecte în vederea susținerii financiare a cheltuielilor legate de educația copiilor. 

Centrul eparhial face demersurie necesare în vederea deschiderii a 3 conturi speciale în lei, euro și dolari, pentru donatorii și sponsorii care vor dori să sprijine acum sau pe viitor familia părintelui Marius Bărăscu. 

Casa de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului se va implica, de asemenea, în susținerea financiară a tinerei familii rămase fără sprijin”, se arată într-un comunicat publicat marți pe pagina web a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului
 

ȘTIRE INIȚIALĂ 
 
 
La inițiativa Patriarhului Daniel, Permanența Arhiepiscopiei Bucureștilor a hotărât luni să ofere un sprijin financiar de 5.000 de lei familiei preotului Marius Gabriel Bărăscu din parohia Parava, județul Bacău, decedat săptămâna trecută în urma unui accident rutier, cu o zi înainte de a împlini 35 de ani. Victima accidentului și-a lăsat în urmă soția și pe cei patru copii: Anastasia, Sofiana, Irina și Nicolae, informează Agenția de știri Basilica.

„La inițiativa Părintelui Patriarh Daniel, Arhiepiscopia Bucureștilor oferă 5.000 de lei pentru sprijinul celor patru copii și soției părintelui Marius (...) Nu este un caz singular. Arhiepiscopia Bucureștilor oferă constant sprijin financiar pentru clericii și familiile care au nevoie de ajutor”, a declarat pentru Agenția de știri Basilica preotul consilier Ionuț Iordăchescu.

Fiind condus pe ultimul drum de familie, de alți clerici din Protopopiatul Sascut și de enoriașii pe care i-a păstorit timp de cinci ani, preotul Marius Gabriel Bărăscu a fost înmormântat duminică la Parava de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului.

Văduva îndurerată, Bărăscu Anca Petronela, mamă a patru copii, poate fi sprijinită financiar prin donații online pe platforma Gofundme, sau prin virament bancar în contul RO94BTRLRONCRT0271354301 (cont în lei deschis la Banca Transilvania). 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews