ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 10.000 de elevi (proveniți din familiile cu posibilități materiale reduse) au primit daruri, din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor, constând în manuale, ghiozdane, stilouri, caiete, pixuri ș.a., iar în unele cazuri în obiecte de îmbrăcăminte și uniforme școlare.
 
În baza protocolului dintre unitățile de învățământ și parohii, au fost oferite copiilor nevoiași Fișe de lucru pentru clasa pregătitoare și auxiliare de Religie pentru clasa I-a. Valorarea bunurilor dăruite celor  9.712 elevi s-a ridicat la 423.421,21 lei.

"Toate aceste acțiuni de susținere a educației copiilor au avut drept scop eficientizarea procesului educațional, formarea duhovnicească și intelectuală a elevilor, precum și combaterea fenomenului abandonului școlar", a mărturisit, potrivit basilica.ro, Pr. conf. dr. David Pestroiu, Consilier Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor:
 
"În perspectiva actuală, în care societatea resimte frământări multiple, generate de crize economice și spirituale, educația tinerilor constituie o prioritate atât pentru slujitorii Bisericii, cât și pentru factorii sociali implicați direct în formarea acestora, fiind una continuă și prezentă în toate etapele dezvoltării și maturizării spirituale a tinerilor, cultivând valorile morale și civice creștine și străduindu-se, în același timp, să preîntâmpine fenomenele cu efecte negative pentru viitorul tinerilor, precum: consumul de alcool și droguri, violența și abandonul școlar sau dificultățile întâmpinate de copiii și adolescenții ai căror părinți au plecat temporar în străinătate."
 
Această acțiune filantropică a fost posibilă prin implicarea a 548 de parohii din București, județele Ilfov și Prahova.
 
"În contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, din inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în Permanența Consiliului Eparhial din data de 23 august 2016, s-a adresat un îndemn tuturor parohiilor din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor de a sprijini cu rechizite și uniforme școlare, manuale, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe elevii care fac parte din familiile sărace sau defavorizate", după cum a precizat pr. David Pestroiu.