ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa parohială în care și-a stabilit domiciliul fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, nu este sediul niciunei societăți comerciale, precizează Arhiepiscopia Bucureștilor într-un comunicat de presă trimis pe adresa ActiveNews.

Ieri, publicația Newsweek anunța că băiatul lui Liviu Dragnea și-a stabilit domiciliul în București, iar Digi 24 spunea că mutarea s-a făcut „cu voia BOR”.

În document se arată că una dintre fiicele preotului Dionis Titulescu se va căsători cu Valentin Dragnea, iar în acest scop - fără acordul parohiei Sfântul Elefterie - Nou și fără înștiințarea centrului Eparhial, preotul a făcut demersurile legale pentru ca fiul lui Liviu Dragnea să aibă domiciliul la adresa respectivă.

„Cu privire la faptul că domnul Valentin Dragnea, fiul domnului Liviu Dragnea, și-a stabilit domiciliul în casa parohială a bisericii Sfântul Elefterie – Nou, pentru corecta informare a publicului, precizăm următoarele:
Casele parohiale sunt folosite în special de preoții slujitori ai parohiilor respective și de familiile lor (potrivit Statutului pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, art. 48, alin. 1).

Preotul Dionis Tătulescu, cleric al Parohiei Sfântul Elefterie – Nou, cu acordul parohiei menționate și al Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, locuiește în casa parohială din strada Dr. Mihail Obedenaru Gheorghiade, nr. 1, împreună cu familia sa (soția și cele două fiice ale sale).
Una dintre fiicele preotului Dionis Tătulescu urmează a se căsători în luna august 2018 cu domnul Valentin Dragnea. 

Fără a solicita acordul Parohiei Sfântul Elefterie – Nou și fără a înștiința Centrul eparhial, preotul Dionis Tătulescu a realizat demersurile legale, astfel încât viitorul său ginere, domnul Valentin Dragnea, și-a stabilit domiciliul în casa parohială de la adresa menționată, cu scopul de a se oficia căsătoria sa civilă în Municipiul București.
Menționăm că în casa parohială a Parohiei Sfântul Elefterie – Nou nu își desfășoară activitatea nicio societate comercială, locuința nefiind sediul social pentru vreo societate comercială.

În concluzie, nu se justifică nicio învinuire a Bisericii Ortodoxe Române privind domiciliul actual al domnului Valentin Dragnea”, sună comunicatul Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor.