ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Iașilor nu a rămas indiferentă la drama prin care trec 9 copii orfani din Vlădeni, județul Iași. Arhiepiscopia a decis să le ofere sprijin financiar în valoare de aproximativ 35.600 lei.

După ce au rămas fără mamă, iar cu tatăl aflat în detenție, cei nouă copii cu vârste între 6 și 20 ani au primt ajutor din partea Bisericii. 

Cei 7 copii aflați încă în școală vor primi din partea Eparhiei burse de studiu în scopul încurajării rezultatelor bune la învățătură și împiedicării abandonului școlar. Bursele „Iosif Mitropolitul”, acordate pe parcursul anului școlar (9 luni), constau în oferirea fiecarui elev a unei sume lunare în valoare de 200 lei, în total 12 600 lei/an școlar, scrie Basilica.ro

Ajutorul va fi oferit până la finalizarea studiilor obligatorii și mai departe, dacă tinerii vor dori să studieze în continuare.

Arhiepiscopia Iașilor se alătură inițiativei lansată de Asociația Casa Share și se implică financiar în renovarea și extinderea locuinței familiei Ursu, precum la dotarea casei cu aparatura elctrocasnică necesară, contribuind cu aprox. 23.000 lei.

Familia Ursu a beneficiat și va beneficia în continuare și de sprijinul parohiei din care face parte. Astfel, părintele paroh Cătălin Adumitroaie, împreună cu membrii comunității, a suportat costurile de înmormântare și s-a implicat în vederea oferirii custodiei copiilor minori fratelui mai mare, în vârstă de 20 ani. De asemenea, se încearcă reîntregirea familiei prin depunerea unei cereri de eliberare înainte de termen a tatălui încarcerat, având în vedere situația dată.

În anul 2016 Biserica Ortodoxă Română a cheltuit în scop filantropic 95.841.602 lei, beneficiind de asistență socială 80.116 persoane. În prezent, în eparhiile Bisericii Ortodoxe Române funcționează 718 de instituții și servicii sociale.