Artistul Mihai Constantinescu se află în stare gravă la spital, după ce fusese internat luni seara în urma unui stop cardiorespirator.

Agenția Mediafax, citând surse medicale, a scris că starea de sănătate a interpretului este staționară, dar foarte gravă.

„Nici mai rău, nici mai bine ca ieri. Nu a făcut alte stopuri cardiace sau alte evenimente. Starea sa de sănătate e stabilă, nu s-a modificat nimic de aseară. E în stare stabilă, dar foarte gravă”, au precizat sursele citate, pentru agenția Mediafax.

Mihai Constantinescu „nu e la prima problemă de genul ăsta”, a declarat Adrian Daminescu pentru Mediafax. „Dormea lângă soție și soția și-a dat seama că nu mai respiră. Mi s-a spus că a durat 10 minute până l-au resuscitat. Dacă sunt mai mult de trei-patru minute, cred că îți pierzi memoria și e greu să îți mai recapeți cunoștința”, a mai spus muzicianul.

„Tot ce putem să facem acum e să stăm cuminți și să ne rugăm pentru el”, a completat Adrian Daminescu.

Mihai Constantinescu și-a anulat în luna martie câteva concerte din cauza stării de sănătate, fiind cunoscut de multă vreme cu probleme cardiace.

În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenții chirurgicale la Secția Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficiență mitrală gradul 3/4, insuficiență tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. În anul 2017, artistul a fost supus unei noi intervenții chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncție.

Mihai Constantinescu s-a născut în 1946 la București și a lansat până acum peste 20 de albume. Constantinescu este căsătorit de 18 ani cu Simona Secrier, după ce a divorțat de prima soție, Mihaela.