ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ecourile spectacolului pus în scenă la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) din București continuă să se facă auzite.

Artistul Nicolae Voiculeț, cunoscut naist și Ambasador Cultural al României, a reacționat dur, afirmând că „evenimentul "cultural” de ieri, de la MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ CONTEMPORANĂ, cred că este o INFAMIE și un ATAC direct la mare artă și cultură a României”.

El a mai declarat că ceea ce s-a petrecut la MNAC este o insultă la adresa culturii.

„Fac muzică și artă de peste 30 de ani pe întreaga planetă și nu pot să admit o asemenea INSULTĂ la adresa culturii, mai ales finanțată din bani publici, într-o perioadă în care totul este #oprit și e aproape interzis să mai #respirăm!”, a mai spus el.

Voiculeț a acuzat faptul că acel eveniment ar fi costat 400.000 de euro.

„Acest #act de "cultură” a făcut parte din finanțarea M.N.A.C. cu suma de #patrusutedemii (400.000) de euro, de către Guvernul României de azi!

Observ că noile politici culturale ale acestui #guvern "onorabil” și "demn”, au girat un eveniment în care doi bărbați #transexuali au dansat epileptic în rochii de femeie, promovând "#ROMÂNIANORMALĂ” a dezastrului moral, lansând marele vernisaj de vară.

#Discursul doamnei #Turcan care a ținut să spună că susține "arta” contemporană " în contextul internațional”, denotă alinierea guvernului la corectitudinea politică de promovare a ideologiilor de #gen:
"În România există un viitor bun, frumos, există perspectivă în materie de creație artistică și nu pot decât să vă asigur de implicarea mea și a domnului ministru al Culturii și al Guvernului. (...) Aș dori să luați prezența noastră aici ca pe un angajament de a vă fi aproape și a fi aproape, prin intermediul dumneavoastră, de artiștii contemporani, să integrăm partea artistică contemporană în contextul internațional și să ne punem în valoare prin creația artistică.”

Asta promovează guvernul lui #Turcan? #Blasfemia și gunoiul trendului mondial de #dezumanizare și #sodomizare, de promovare a #homosexualității, și de îndepărtare de marea cultură și marile valori #NAȚIONALE și #CREȘTINE?”, a încheiat el.