ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu sunt implicat în viața politică și ca atare nu sunt interesat în a promova imaginea vreunui partid chiar dacă în calitate de cetățean cu drept de vot am anumite convingeri. Ce am constatat însă, și nu pot trece cu vederea acest amănunt, este ca dintre toți politicienii implicați în campania electorală numai candidații ANR au adus în discuție în mod temeinic și repetat probleme legate de rolul Bisericii în societate, de existenta noastră ca neam, de statutul familiei și, în general, de valorile tradiționale.
 
Restul au făcut-o tangențial și numai în situații care impuneau acest gen de abordare.  Explicația unei astfel de atitudini nu este greu de oferit.Vremurile s-au schimbat iar ateismul care la începutul anilor 90 părea a fi eliminat din mentalul colectiv a început să recâștige teren mai cu seama în rândul unei părți a electoratului care confundă libertatea cu anarhia, creștinismul cu primitivismul, lupta pentru Drepturile Omului cu dictatura minorităților. În atare condiții, abordarea în interes electoral a unor subiecte religioase ori cu tentă religioasă nu numai că riscă să nu aducă voturi în plus, dar poate avea drept consecință scăderea în sondaje mai ales dacă respectivul partid sau candidat își propune sa ajute financiar Biserica. Dintre toate formațiunile politice, USR-ul pare sa fi învățat cel mai bine lecția ateismului ca modă. Acest ONG transformat peste noapte într-un  partid care potrivit ultimelor sondaje deține 10% din preferințele electoratului, și-a făcut din lupta împotriva valorilor tradiționale un adevărat program.
 
Pentru o mare parte dintre candidații USR corupția din sistemul administrativ pe care se laudă că vor să o stopeze fără a oferi soluții viabile, se datorează în bună parte implicării Bisericii în viața socială. Iată de ce prezenta religiei în instituțiile laice de învățământ a devenit pentru oamenii lui Nicușor Dan la fel de inoportună ca și finanțarea de către stat a construirii lăcașurilor de cult, în special a Catedralei Mântuirii Neamului, precum și a unor acțiuni caritabile inițiate de Biserică. Cu alte cuvinte, "vrem școli și spitale, nu catedrale”, "vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate”, lozinci bine cunoscute pe care USR se angajează sa le pună în practică.