ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 12 tone de carne degradată și depozitată necorespunzător au fost confiscate din mai multe hipermarketuri, abatoare și piețe din București și din țară, marți, de polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Printre hipermarketurile unde polițiștii, împreună cu inspectorii Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Animalelor și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, au descoperit nereguli privind calitatea mai multor alimente comercializate se află Cora și Carrefour.

Surse din Poliție au declarat pentru Mediafax că au fost confiscate 12.660 de kilograme de carne în urma controalele efectuate, marți, de polițiști din cadrul IGPR în mai multe piețe, abatoare sau hipermarketuri din București și din țară.

În urma controalelor au fost înregistrate 123 de infracțiuni (30 de evaziune fiscală, 42 de infracțiuni de contrafacere) cu un prejudiciu de peste 6,5 milioane de lei. Sancțiunile contravenționale se ridică la 1.073.000 de lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 205.460 de lei.