ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:30 Constantin Sorin Palesică, cel care a bătut o salvamontistă până la leșin în stațiunea montană Straja și pe un DJ al unui bar, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca mâine, acesta să fie prezentat în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă, anunță voceastrăzii.com.

Sorin Constantin Palesică, de 33 de ani, a fost condamnat, în anul 2007, alături de alți patru indivizi, pentru tentativă de omor, dar a fost eliberat condiționat, în anul 2013. 

Miruna Inel, salvator montan în cadrul formației Salvamont Lupeni, a fost bătută, sâmbătă dimineață, la ora 2:00, în barul Taho din stațiunea montană Straja, de un cunoscut interlop din Lupeni, Constantin Sorin Palesică, anunță voceastrăzii.com.


Totul s-a întâmplat în timp ce interlopul se afla la masă cu un angajat al Jandarmeriei montane, Sorin Moldovan, aflat în ziua lui liberă. Sub ochii acestuia, prietenul de pahar a lovit-o fără milă pe colega sa de la Salvamont.

Pe filmare se poate vedea cum fata leșină de la pumnii încasați, iar câteva secunde mai târziu este bătut și DJ Dinu, angajat al barului respectiv. În tot acest timp, jandarmul montan fumează și bea bere cu infractorul, aflându-se la aceeași masă cu el.

Agresorul nu a putut fi luat la întrebări de polițiști pentru că, în noaptea cu pricina, nu era depusă o plângere în acest sens. Cel puțin asta susțin cei de la Poliție. În schimb, jandarmii l-au amendat cu o mie de lei.

Prima reacție a fetei bătute de interlopul din Lupeni a venit astăzi.

”În acea seară eram un turist simplu, ca toți ceilalți, iar eu, fiind obișnuită să previn accidentele și să informez cetățenii din stațiune, i-am explicat politicos că nu are rost să adreseze nimănui injurii. Însă el a reacționat după cum s-a văzut”, a declarat femeia agresată pentru B1 TV.

Pasiunea pentru munte, dar și pentru a salva viețile turiștilor mai aventuroși, au făcut-o pe Miruna să îmbrățișeze această meserie.

”Au fost invitați pentru a serba ziua de naștere a DJ-ului. Prin această conjunctură a fost și Miruna.(...) Nu a făcut rău nimănui, ci numai bine. Are peste 60 de acțiuni de intervenție și salvare”, a declarat George Resiga, de la Salvamont Straja.