ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția Română a montat un nou sistem de camere radar pe DN1 prin care vor putea urmări și calcula viteza de deplasare pe întregul sector de drum acoperit de acestea, anunță jurnalulph.ro.

Șoferii nu vor mai putea păcăli radarele prin alternarea ritmului de deplasare, adică pe unele secțiuni de drum să circule cu 50 km/h și pe altele cu 150, deoarece calcularea vitezei se face fără folosirea undelor radar. Noile camere vor ține cont exclusiv de timpul în care este parcursă distanța dintre ele.

Computerul împarte imaginile capturate de camerele video în mai multe perimetre și stabilesc viteza reală în funcție de rapiditatea cu care mașina trece dintr-un perimetru în altul. Softul poate detecta inclusiv alte abateri de la Codul Rutier, depășiri pe linia continuă etc.

Numărul exact de camere radar suplimentare montate pe DN1 (aferente noului sistem de monitorizare a traficului) nu a fost comunicat oficial, cuantumul lor fiind, însă, estimat în prezent la 59.

Densitatea acestora ar putea ajunge în viitor la 1 cameră/5 km, pe sectorul de drum dintre Bucuresti și Azuga. Cel mai aglomerat drum din țară devine, astfel, și cel mai monitorizat din România.

Proiectul nu este încă 100% funcțional, aflându-se pentru moment în faza probelor metrologice.