ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă mergeţi la mare şi vreţi să achitaţi taxa de pod prin sms ar fi bine să vă informaţi cât veţi plăti în realitate pentru că suma diferă de un operator de telefonie la altul, informează b1.ro

O altă modalitate de achitare a taxei este la benzinării, unde tariful este standard. Cei mai mulţi dintre români spun însă că pentru câțiva lei în plus nu sunt dispuşi să renunţe la comoditate. 

"Cred ca mai repede și mai bine e prin sms. Pentru clipele alea pierdute acolo, momentele alea în care mai pierzi cateva minute, jumătate de oră, cred că merită câțiva lei în plus", spune un șofer.

Un alt șofer spune că "aș prefera la benzinărie. E mult mai comod. Prefer să plătesc la benzinărie când alimentez".

Tariful de trecere a podului peste Dunăre de pe A2 este de 13 lei pentru un autoturism. Însă prin plata prin SMS prețurile diferă de la 2,60 euro/trecere la 3,1 euro/trecere. La acestea se adaugă prețul SMS-urilor trimise, adică 5 eurocenți pe mesaj trimis la care se adaugă TVA. Pentru a achita tariful de trecere prin SMS este nevoie de două mesaje transmise la operatorul de telefonie mobilă. 

Primul pas constă în trimiterea unui mesaj la numărul 7577, iar textul trebuie sa conțină numărul de înmatriculare și categoria tarifară corespunzătoare tipului de autovehicul.
 
Ulterior, primiţi un mesaj cu toate detaliile solicitării: numărul de înmatriculare, tipul vehiculului și tariful pentru traversarea podului. Pentru finalizarea operaţiunii este necesară trimiterea unui al doilea SMS, la acelaşi număr, cu textul DA.