ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gregorian Bivolaru va ajunge miercuri în fața judecătorilor francezi după ce liderul MISA a fost arestat preventiv, iar judecătorii așteaptă ca statul român sa traducă actele de extrădare.

Potrivit unor surse, Bivolaru locuia de trei ani în Paris sub o identitate falsă, anunță B1 TV. În momentul în care a fost prins, acesta avea asupra sa documente bulgărești.

Gregorian Bivolaru a fost arestat preventiv la penitenciarul Fresnes. Liderul MISA s-a apărat în fața autorităților că este cetățean bulgar, numai că deși avea asupra lui documente emise de țara vecină, nu ar fi știut să vorbească limba bulgară.

Autoritățile bănuiesc că acesta locuia de 3 ani în arondismentul 9 din Paris, o zonă renumită pentru numeroasele cluburi de noapte și cabarete dar și pentru magazinele de adulti.

Se pare că liderul MISA ar fi fost prins in timp ce isi cumpara reviste si dvd-uri pornografice. Cantitatea cumparaturilor i-ar fi atras atentia vanzatorului care i-ar fi povestit totul unui prieten, un jandarm care a trăit 10 ani în România. Acesta ar fi fost cel care l-a recunoscut pe Bivolaru și a alertat autoritățile.

În iulie 2013, magistrații Curții Supreme l-au condamnat pe Gregorian Bivolaru definitiv la șase ani de închisoare pentru acte sexuale cu minori. În schimb, judecătorii l-au achitat de acuzatia de perversiuni sexuale și pentru fapta de trafic de minori.

În august 2004, Gregorian Bivolaru a părăsit țara, după ce a fost trimis în judecată, iar opt luni mai târziu a fost prins și arestat în Suedia. Pentru că a cerut azil politic și l-a și obținut toate cererile autorităților române de extrădare au fost respinse. Așa că a fost dat în urmărire internațională. La începutul acestui an, pe site-ul Europol, Guru a fost inclus al celor mai căutați oameni din lume.