ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22:00 Într-un punct de vedere trimis redacției, Cancan susține că de fapt informația a fost preluată din presa locală, mai precis de la cotidianul Argeșenii, care între timp și-au modificat informațiile. Faptul că jurnaliștii de la Cancan și-au asumat știrea este dovedit de Ziarul din Muscel, care citează sursa ca fiind...Cancan. Indiferent cine ar fi fost, publicarea unei astfel de informații neverificate, în aceste momente, rămâne un act reprobabil, indiferent de motivații.

Știrea inițială

Zilele trecute, făcea senzație pe rețelele de socializare o informație plasată de cotidianul Cancan: un articol anunța că părinții unuia dintre cei morți în incendiul de la Colectiv, ar fi fost nevoiți să dea "șpagă" pentru ca preotul din comuna natală să oficieze slujba înmormântării.
 
Mai precis, era vorba despre preotul din comuna Valea Mare Pravăţ, sat Bilceşti, Argeș.

Contactat de presa locală, clericul a negat vehement acuzațiile și a precizat că a fost mereu alături de familia îndoliată, mai ales că fiul său a fost coleg cu Valentin Fieraru(FOTO), băiatul decedat. Din păcate, se dovedește încă o dată că unii dintre semenii noștri ar călca pe cadavre, la propriu, pentru un punct de rating sau 10 clickuri în plus.
 
Anul trecut, cei de la Adevărul i-au pus cuvinte în gură unui preot venit să anunțe Crăciunul, titrând că acesta ar fi cerut bani pentru a sfinți un apartament. Stenograma conversației a arătat exact opusul, însă.

"Pentru această familie am făcut tot ce a fost omeneşte posibil. De când am aflat că s-a întâmplat acest nefericit eveniment, am făcut apel la enoriaşi să-i ajutăm, le-am dat loc de veci gratis, înmormântarea este gratis, nimeni nu le-a luat nici 20 de bani. Am ţinut legătura cu familia, i-am ajutat cu un sfat, i-am ajutat! Vă rog să vorbiţi cu tatăl lui Valentin să vă spună dânsul. Poate nu mă credeţi pe mine! Va spune familia ce a făcut părintele Stăncescu pentru dânşii. Cine a spus şi ce a spus a făcut un mare rău familiei, asta trebuia acum. Băiatul decedat a fost coleg cu fiul meu, jucau fotbal împreună. Cum pot să scrie aşa ceva cei de la CanCan? Eu i-am sprijinit, cum să le cer bani??? Nici măcar pe o lumânare nu le-am luat bani! Întrebaţi familia ce au făcut pentru dânşii părintele Stăncescu şi părintele Neagoe. Patronul de la Gamicom, Gabi Popa, a dat oameni să sape groapa. Nu vreau să îmi arog nişte drepturi. Ce am făcut eu e o chestie creştinească, în primul rând sunt creştin cu frică de Dumnezeu! Niciunui păgân nu îi trece prin cap să ceară bani pentru înmormântare! Oamenii care au scris asta nu au nicio valoare, cum au putut să scrie aşa ceva? Vă rog să vedeţi ce spune tatăl lui Valentin pe interviu la Pro TV. El spune acolo că a fost ajutat", a precizat părintele Stăncescu, de la Biserica Valea Mare Pravăţ pentru Ziarul din Muscel.