ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Catedrala Mântuirii Neamului prinde contur. Muncitorii se concentrează în zona cotei de la 27 de metri înălțime unde este prevăzută construcția turlei principale a lăcașului de cult.

În prezent, 280 de muncitori lucrează zilnic la înălțarea Catedralei Neamului la care se întrevăd bazele turlelor, altarul, absidele și alte elemente de arhitectură ale unei biserici ortodoxe. 

În perioada următoare, numărul utilajelor care deservesc șantierul va crește pentru susținerea volumului mare de lucrări, anunță oficialii Patriarhiei Române.

"Pentru următorul semestru avem cuprinse în graficul de execuție următoarele activități: montarea unei macarale fixe în zona altarului, astfel că pentru execuția lucrărilor vom avea șapte macarale fixe; ancorarea și liftarea a trei macarale pentru a putea demara lucrările aferente nivelului +36 - +45 metri, finalizarea lucrărilor aferente nivelului +27 - +36 metri și demararea lucrărilor aferente nivelului +36 - +45 metri", a explicat inginerul Vasile Crăcăoanu pe site-ul dedicat proiectului.