ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul Mădălinei, bucureşteanca a cărei viaţa a fost dată peste cap în momentul în care Dristor Doner a decis să deschidă un nou restaurant la parterul blocului în care locuieşte,  a stârnit valuri de indignare în opinia publică.

ActiveNews a contactat-o pe Mădălina pentru a vorbi despre situaţia în care se află acum. Mădălina are 36 de ani, locuia împreună cu soţul său şi părinţii acestuia într-un frumos apartament de patru camere din Sectorul 2 al Capitalei.

CITEŞTE ŞI Au înţeles ce înseamnă „cu de toate”. Un turc a declanşat calvarul pentru o asociaţie de locatari după ce a deschis o shaormerie într-un bloc

Stăteau acolo de patru ani, dar când Dristor Doner le-a transformat viaţa într-un coşmar,  au fost nevoiţi să se mute la părinţii Mădălinei. Socrii acesteia au rămas în apartament deoarece nu au unde să se ducă.

Mădălina speră însă ca demersurile sale să nu rămână fără rezultat şi să se poată întoarce în casa ei.

Mădălina, ştiu că îţi este foarte greu să vorbeşti despre situaţia în care te afli...

Este oribil şi mi-e aşa ruşine că s-a ajuns aici, dar nu vreau să îi las să ne calce în picioare!

De la publicarea mărturiei şi până acum, ai mai făcut vreun demers?

Au venit ieri (n.r. 28 aprilie) ziarişti şi or sa mai vină şi săptămâna viitoare. Au ieşit şi alţi vecini, au spus cu toţii ce probleme au. Cei de la etajele de sus sunt şi ei foarte afectaţi. Câţiva oameni care au cunoştinte în domeniu ne ajută să refacem reclamaţiile în aşa fel încât să nu mai existe portiţe pe unde să o întoarcă autorităţile.

Dar de ce crezi că nu vă ajută deloc autorităţile? Crezi că există un sistem mafiot între autorităţi şi afacerişti?

Da, este. Dacă te uiţi la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească că să aibe autorizaţie ai vedea că toate sunt încălcate.Total acolo este ilegal.

Au şi dosar penal, nu?

Vor să îngroape acele dosare. Din noiembrie şi până azi poliţistul care se ocupă cu soluţionarea cazului nu a venit nici măcar o dată să vadă reclama luminoasă. Să vadă care este balconul nostru.

Dar aţi mai avut până acum probleme cu primăria de sector?

Nu, dar am înţeles că aşa au procedat în fiecare locaţie în care au deschis (Dristor Doner. n-r). Se bazează pe faptul că până la urmă locatarii cedează şi le vând apartamentele la un preţ sub preţul pieţei.

Păi şi oamenii aceea nu au reacţionat?

Au fost trataţi fix ca noi. Cineva chiar a scris pe un blog la comentarii cum au procedat la Budapesta(FOTO) . După ce pun mâna pe apartament încep să se extindă fantastic pentru că nimeni nu îi mai opreşte. Te-ai uitat vreodată cum este restaurantul lor de la Budapesta? Parcă este uzină! Uită-te ce construcţii au făcut.

Eşti decisă să mergi până la capăt?

Da. Nu sunt omul care să renunţe. Prea ne-au umilit. Şi să stii că nu este vorba doar de mine. Dacă toţi renunţăm nimic nu se va schimba în ţara asta. Eu vreau să cred că în România încă se poate trăi. Că nu este o junglă fără legi. Poate o să spui că sunt idealistă. Dar este viaţa mea, amintirile mele. Nu este corect să renunţ la ele că aşa vrea un turc.

Ai vreun mesaj pentru cei care sunt în situaţia ta şi poate nu au curajul să ia o atitudine?

Mesajul meu este acel că ne va fi mai bine dacă suntem uniţi. Dacă suntem mai mulţi vom putea să ne facem auziţi. Nu vom mai putea fi ignoraţi. De data asta am fost eu, oricând puteţi fi oricare din voi. Hai să nu mai întoarcem capul nepăsători. Eu cred că ceva se poate schimba. Şi multumesc din tot sufletul pentru sfaturi, încurajări. Contează enorm pentru că ne simţeam la pământ. A fost înfiinţat un grup aici pe Facebook pentru cetăţentii din sector doi, asa cum s-au organizat cei de la sector 3. Sunt paşi mici dar ceva ceva se va schimba.

Mulţumesc mult, Mădălina, mult succes!

Grupul se numeşte Cetăţean Sector 2 şi îl puteti accesa AICI