ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De astăzi intră în vigoare noile modificări ale legii privind regimul armelor și munițiilor. Conform acestor norme, doar cei care au școală specială își pot lua armă, iar psihologul trebuie să anunțe Poliția în cazul în care cineva nu primește aviz de port armă sau nu este apt.

De asemenea, în perioada valabilității permisului, Poliția poate să solicite, oricând are motive întemeiate, o nouă evaluare psihologică a posesorului.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a atras atenția că în cazul unui comportament care ar putea necesita o examinare psihologică, polițiștii au dreptul să îl trimită pe purtătorul de armă la un examen psihologic, iar în urma acestuia să decidă dacă mai este apt să poarte armă. Examenul este obligatoriu, iar în cazul unui refuz, poliția poate retrage dreptul de a deține și folosi arma.

În noua lege au fost modificate și regulile pentru colecționarii de arme. Astfel, de astăzi colecționarii pot deține arme, dar fără muniția aferentă.