Austriecii de la Raiffeisen sponsorizează „Transylvania Awards”, un eveniment care se promovează cu așa-zisul drapel al Transilvaniei independente

Un eveniment ce va avea loc la Alba Iulia pe 6-7 septembrie este promovat pe internet alături de așa-zisul steag al Transilvaniei „independente”.
Este vorba despre „Transylvania Awards 2018”, un eveniment organizat de agenția „Heraldist & Wondermarks” din Cluj și asociația „Transylvania Beyond”. De remarcat este că pe pagina dedicată „Transylvania Awards” nu am găsit menționat cuvântul „România”, nici măcar o dată.
Atât „Transylvania Awards 2018” cât și Asociația „Transylvania Beyond” sunt finanțate de către austriecii de la Raiffeissen Bank.
Nu numai evenimentul de pe 6-7 septembrie, dar și Asociația „Transylvania Beyond” folosește așa-zisul „drapel” al Transilvaniei Independente în ilustrația grafică.Legea 141/2015 privind arborarea și folosirea de către unitățile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii prevede că numai unitățile administrativ teritoriale pot avea steaguri și embleme proprii. Acestea sunt comuna/orașul/municipiul și județul.

Pe pagina Asociației „Transylvania Beyond” este folosită și emblema principatului Transilvaniei, care datează de pe vremea în care se afla sub stăpânire maghiară, iar românii erau doar „nație tolerată”. În mod evident, simbolurile românești nu sunt reprezentate pe emblemă. Cu toate astea, lângă emblemă apare scris și numele „România”.
Un soi de regionalism îngroșat putem găsi și pe pagina celorlalți creatori: în loc să apară orașul unde este localizat sediul central, respectiv Cluj Napoca, pe siteul celor de la „Heraldist & Wondermark” apare scris „San Francisco. Bucharest. Transylvania”.
Cei de la „Heraldist” sunt și cei care au creat logo-ul orașului Alba Iulia. Logo-ul reprezintă o stilizare a cetății habsburgice Alba Carolina. Cu alte cuvinte, orașul Marii Uniri și-a adoptat ca emblemă unul dintre simbolurile ocupației austriece. Una dintre imaginile simbol ale „Transylvania Awards” este cetatea Alba Carolina însoțită de textul „Transylvania Awards 2018. Împreună construim Transilvania”.
Steven van Groningen, șeful Raiffeisen Bank România, a devenit faimos după ce a fost prezent la protestele din Piața Victoriei din februarie 2017. Conform acestuia, s-a deplasat acolo din grijă față de România.
„Înainte de a fi președinte de banca sunt tată și îmi pasă de viitorul copiilor mei și al țării în care locuiesc. Nu cred că din acest punct de vedere există vreo diferență față de cei cu care m-am întâlnit acolo - clienți, prieteni, parteneri de afaceri, antreprenori, sportivi, încă o campioană olimpică, angajați. La fel ca în cazul lor, dorința mea pentru un viitor mai bun pentru copii mei, într-o România mai prosperă, este total legitimă", afirma el la vremea respectivă.
Pe același subiect

Povestea Elei, o româncă de 39 de ani, care a suferit reacții alergice severe la VACCINUL COVID, face înconjurul pământului după ce a fost publicată de Jab Injuries Global: A AJUNS ÎN PRAGUL MORȚII! Neurologul salvator: mergi cât de des poți la Biserică!

ȘOC! A murit „astrologul” Mădălina Manole, la doar 39 de ani

Doliu în presa românească: Jurnalista DC News, Rodica Mitu, decedată fulgerător la doar 32 de ani. Colegii ei nu au transmis cauza morții. Ziarista promova vaccinarea în publicația lui Bogdan Chirieac, care a încasat 200.000 euro pentru propagandă Covid

I-a explodat creierul. Drama unui sportiv australian, vaccinat complet, a cărui moarte a venit pe neașteptate

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a desființat printr-o decizie istorică sexul neutru: Nu există!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (5)