ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia Florin și Claudia Barbu trăiește un coșmar după ce autoritățile din Marea Britanie au decis să ia cei doi copii, în vârstă de 8 și respectiv 5 ani și să-i dea spre adopție unui cuplu de homosexuali!

Totul a plecat de la câteva certuri între cei doi soți, ceea ce a dus la separarea lor, iar Social Services Haringey London U.K. s-a sesizat și a luat copiii.
 
Iată cum descrie Florin Barbu succesiunea evenimentelor: 

"Eu am spus atunci că doresc ca copiii să fie dați mamei. Ei ne-au dat doi avocați, câte unul la fiecare; eu am fost împotrivă spunând că suntem o familie, nu ne trebuie doi, nu am știut jocul lor. Apoi au spus ca să dea copiii mamei, că trebuie ca noi să locuim separat.

Orice pentru copiii mei așadar, au cerut interdicție pentru mine de a merge acasă sau de a-mi contacta soția. Însă copiii nu au ajuns nici la ea. Ei precizind ca vor face assesment inainte.

Deci rămăsesem fără copii, fără soție și fără casă. Cum să mai lupt cu ei??? Am început să lucrez zi de zi enorm și să fac economii pentru a strânge banii necesari pentru a câștiga copiii mei inapoi.

Întro zi, întâlnindu-mă cu soția mea din întâmplare, am discutat să iau eu copiii singur deoarece la assesmente îi găsise ceva la ce nu e tratament, Personaliti Disorder.

Dar am fost raportat la poliție că am încălcat interdicția și Arestat și în final eliberat cu o amendă de £245. Și șansele mele au scăzut.

Pe durata procesului am fost reprezentat de un avocat din oficiu care… Au spus că nu pot să îmi dea copiii deoarece pun soția înaintea copiilor și dacă ne-am împăca iar afecta.

Le-am spus să ne dea marriage counseling therapy, că e soția mea chiar dacă voi ziceți că e bolnavă și copiii ne iubesc pe amândoi enorm de mult. Și am pierdut în decembrie 2014 procesul.

Din acea clipă nu am mai avut dreptul la a vizita copiii săptămânal. Cu toate că trebuiau să mă lase să-i văd măcar lunar. Copiii m-au întrebat în lacrimi: cum de ai pierdut tati?

Le-am jurat că voi lupta neîncetat pentru ei atunci. Apoi am facut singur recurs si nu a fost admis. Am fost în Sfîntul Munte Athos m-am rugat la bunul Dumnezeu să îmi scoată în cale oameni să mă îndrume și să mă ajute.

Apoi am fost înștiințat că vor da copiii mei în adopție la o un cuplu de același sex. Am continuat să muncesc și să analizez cum aș putea cîștiga în fața sistemului", este mărturia românului.

În data de 17 mai, Florin Barbu va intra în Greva Foamei în fața CEDO – Curtea Europeană a Drepturilor Omului din Strasbourg, Franța.