ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile române au suspiciuni că terorismul a fost finanțat cu bani românești tranzacționați prin paradisuri fiscale. Oficiul pentru combaterea spălării banilor a trimis șase sesizări la SRI și alte 11 la Parchetul General cu privire la tranzacții suspecte către Panama.
 
Sesizările au fost trimise în 2015. Atunci, Oficiul pentru combatarea spălării banilor a identificat 4.600 de tranzacții suspectate că ar fi fost frauduloase. În urma anchetelor, majoritatea s-au dovedit a fi legale. Pentru 400 de cazuri totuși au fost depuse sesizări la Parchetul General, dintre care 11 ar fi fost în Panama. Tranzacțiile ar fi fost derulate prin Cipru.

Numărul de români bănuiți că ar fi derulat tranzacții suspecte prin intermediul paradisurilor fiscale și numărul românilor implicați în dosarele Panama nu au fost făcute publice. De altfel, șeful ANAF a precizat că nici o altă autoritate fiscală din Europa nu a făcut publice aceste informații.