ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proiect pentru combaterea abandonului școlar pentru cei care provin din familii cu posibilități reduse și care le oferă acestora șansa să își clădească un viitor a fost pus la punct de autoritățile din Ighiu, județul Alba, care împreună cu Filantropia Ortodoxă Alba Iulia asigură costurile de 15.000 de lei pentru funcționarea acestuia.

Proiectul funcționează din toamnă și este gratuit. 50 de copii din două sate ale comunei Ighiu au avut în acest semestru șansa de a rămâne după ore la școală, unde mai mulți profesori îi ajută la teme, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

„Sunt elevi mai puțini și atunci îi putem ajuta mai bine pe fiecare dintre ei și exact acolo unde au nevoie. Au crescut notele", a povestit Sabina Bota, învățătoare pentru ȘtirileProtv.ro.

La prânz, fiecare copil primește mâncare gătită, iar la ora 16:00 vin părinții după ei. Părintii sunt încântați de acest proiect: are efecte vizibile și este gratuit.

„De multe ori nu știam să îi arăt la anumite teme și mergea așa și nu era bine. Acum însă vine de la școală, se joacă, au parte și de o masă caldă.", povestește Amalia Barabas, mama unui copil.

„Mulți copii din Ighiu și din satul Sard au fost puși în situația abandonului școlar. Prin implementarea acestui program le creăm condiții optime să meargă la școală, le dăm o masă gratuit și le asigurăm rechizite școlare.", a spus Traian Rusu, primar Ighiu.