ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 28.02/ 09:15 Circulația rutieră este oprită, miercuri dimineață, pe autostrăzile A2 București - Constanța și A4 Ovidiu - Agigea, pe 14 drumuri naționale și 47 de drumuri județene din țară, din cauza ninsorii și viscolului, potrivit Centrului Infotrafic din IGPR.

Sunt afectate drumuri din județe precum Constanța, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Vrancea, Dolj, Olt.

Din cauza vremii nefavorabile, un număr de 107 trenuri sunt anulate la București, Constanța, Craiova și Galați. Totodată, trei curse aeriene au fost anulate pe aeroportul din Craiova și o alta, la Brașov.

În prezent sunt închise toate cele patru porturi maritime de la Marea Neagră, Constanța Nord, Constanța Sud Agigea, Midia și Mangalia, în județul Constanța, iar în județul Tulcea rămâne închisă Bara Sulina. De asemenea, rămân închise, din cauza vântului puternic, punctele de trecere a frontierei cu bacul Turnu Măgurele - Nikopol și Zimnicea - Svishtov, informează Infotrafic
 
Știre inițială
 
Potrivit Companiei Naționale de Admnistrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), circulația pe două autostrăzi și 25 de drumuri naționale este oprită, marți dimineață, din cauza vremii.

Autostrăzile închise sunt: A2, între Bucuresti și Constanța și A4, între Ovidiu și Agigea.

De asemenea, sunt închise drumurile naționale DN 2A, între Hâșova și Ovidiu, DN 2A, între Slobozia și Giurgeni, DN 2N, între Bogza și Dumbrăveni, DN 3, între Ostrov si Basarabi, DN 3, între Brănești și Călărași, DN 3A, între Lehliu și Fetești, DN 3B, între Călărași - Fetești și Fetești – Giurgeni, DN 3C, între Constanța și Ovidiu, DN 4, între Popești Leordeni și Oltenița, DN21, între Slobozia și Călărași, DN 22, între Baia și Ovidiu, DN 22A, între Cataloi și Hârșova, DN 22C, între Cernavodă și Murfatlar, DN 22D, între Ciucurova și Două Cantoane, DN 22F, între Izvoarele și Nalbant, DN 23B, între Măicănești și Ciorăști, DN 31, între Cuza Vodă și Oltenița, DN 38, între Agigea și Negru Vodă, DN 39E, între Constanța și Cumpăna, DN41, între Oltenița și Plopșoru, DN51, între Izvoarele și Zimnicea, DN 5, între Adunații Copăceni și Giurgiu, DN5A, între Fălăștoaca și Izvoarele, DN 65A, între Roșiorii de Vede și Turnu Măgurele și DN 65 E, între Furculești și Bogdana.

”Având în vedere că începând de luni dimineață a intrat în vigoare codul portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite și vizibilitate scăzută recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în cazuri de strictă necesitate. Cele mai afectate județe de condițiile meteorologice extreme din această perioadă sunt Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea și municipiul București”, arată CNAIR.