ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă până acum șoferii se gândeau că plătesc prea mult pentru o poliță RCA, iată că de la anul brokerii anunță noi scumpiri pe piața polițelor obligatorii. Una dintre cauzele care au favorizat acest lucru este falimentul celei mai mari companii de asigurări, Astra.

Brokerii atrag atenția că tarifele RCA au crescut deja cu până la 200% în unele cazuri, iar creşterile au fost considerabile pentru şoferii care au avut incidente în trafic.

”200% chiar. Sunt creşteri şi de 200%”, a spus Sergiu Berceanu, director broker de asigurări pentru Digi24.

Începând cu 1 ianuarie 2016, companiile care oferă asigurări RCA sunt obligate să aplice standardele financiare cerute de Comisia europeană, fapt ce va ajuta companiile să strângă mai mulţi bani pentru plata daunelor, însă îi va împovăra și mai mult pe șoferi.

Brokerii le recomandă șoferilor să-şi achiziţioneze poliţe pentru un an întreg, de preferat până la sfârşitul anului. Sergiu Berceanu spune că este posibil ca pentru două poliţe de 6 luni să plătim un 20-30% mai mult faţă de emiterea unei poliţe direct pe un an de zile.

În urma falimentului Astra 3.100 de clienţi care au avut maşinile lovite au rămas fără despăgubiri.