În această săptămână, 18 clienți au ajuns la spital cu toxiinfecții alimentare, după ce au cumpărat și consumat alimente dintr-un magazin Auchan din Constanța, anunță ZF.ro.

În urma unui control al celor de la Protecția Consumatorilor au fost găsite 140 de kilograme de alimente expirate sau depozitate necorespunzător, iar magazinul a fost amendat cu 30.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, sâmbătă, inspectorii instituției au făcut verificări la sectorul de gastronomie al hipermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center.

În urma controlului, a fost găsită la comercializare cantitatea de 15,3 kilograme de preparate culinare - orez sârbesc, piure de cartofi, paste cu pui, piept de pui la rotisor, cotlet la grătar - care nu respectau condițiile de depozitare.

De asemenea, inspectorii CJPC au descoperit peste 98 de kilograme de piftie de curcan, piftie de porc, ruladă de spanac cu brânză, carne fiartă de porc, carne la garniță și cremă de zahăr cu termenul de valabilitate depășit.

”În spațiul de depozitare se afla o cantitate de 26,54 de kilograme materie primă (merluciu, file somon, medalion somon, păstrav) cu etichete reprezentând data congelării 23 decembrie 2015, la care decongelarea s-a făcut în condiții improprii (imersate în apă) ce a dus la deprecierea acestora, produsele având miros necorespunzător”, se mai arată în comunicatul CJPC Constanța.

Întreaga cantitate de preparate culinare și materie primă - 140 de kilograme - a fost oprită de la comercializare.

Astfel, magazinul Auchan a fost amendat cu 30.000 de lei și s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Controlul a fost făcut după ce, în urmă cu câteva zile, 18 persoane au ajuns la spital cu toxiinfecții alimentare, în condițiile în care au mâncat produse de la sectorul de gastronomie al magazinului Auchan din Constanța.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews