ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cătălin Dancu, avocatul reprezentanților clubului Bamboo, susține că incendiul care a mistuit clubul Bamboo a fost pus, el argumentând cu faptul că angajați ai clubului ar fi semnalat prezența unor persoane necunoscute în zona fostei săli de fitness a localului, folosită în prezent ca depozit.

„A avut loc o audiere despre cum au decurs evenimentele în acea seară, s-au lămurit și procurorii despre măsurile de protecție și siguranță din club. Datele confirmă că incendiul a fost pus din zona fostei săli de fitness de către persoane necunoscute aflate în acea zonă. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau în această zonă. Nu este adevărată nicio susținere privitoare la faptul că incendiul ar proveni ca urmare a fumatului în incinta clubului. Toți angajații au intervenit și persoanele clienți care fumau fie imediat au fost obligați să stingă țigările fie au fost evacuați, pentru că clubul Bamboo deține un loc privat în care se poate fuma conform standardelor, deci nu era nevoie să se fumeze în club”, a afirmat Dancu după audierile de la Poliția Capitalei.

El a subliniat că focul a fost pus.

 Întrebat dacă există înregistrări ale camerelor de supraveghere care să confirme aceste acuzații, avocatul a răspuns:

„Asta se cere acum de către procurori. Am dat niște date și informații față de persoane pe care noi le considerăm ca și echipă de lucru străine clubului. Era un alt eveniment în ballroom-ul alăturat clubului, fosta sală de fitness. Toate datele duc în acea direcție pentru izbucnirea incendiului”.

Cătălin Dancu a ținut să precizeze că angajații erau instruiți pentru acțiunea în caz de incendiu.

„Tot ce a însemnat ajutorul acordat de către angajați care au fost instruiți în stingerea incendiilor, toate au fost făcute într-o cooperare deplină. De altfel, au fost peste 700 de persoane în club care în mai puțin de 6 minute au fost evacuate în condiții de securitate pentru că toți au ascultat de instrucțiunile personalului”, a spus el.

Chestionat în legătură cu argumentele pentru care susține că focul a fost pus, Dancu a afirmat:

„Sunt martori, angajați ai clubului care au sesizat administratorii că sunt persoane străine în acea zonă unde în mod normal nu aveau ce căuta, pentru că este o zonă de depozit, este o zonă părăsită, a fost sală de fitness, acum era nefuncțională, era o sală de depozit și în mod normal aceștia nu aveau ce căuta în această zonă. Vizavi era un ballroom, o petrecere privată și ospătarii cred că acele persoane provin din sala în care se desfășura celălalt eveniment”.