ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de oieri au protestat ieri în stradă față de legea care prevedea interzicerea pășunatului în perioada decembrie - aprilie și reducerea numărului de câini de la stâne.

Gheorghe Piperea, unul dintre inițiatorii legii dării în plată, a aflat că printre cei care au făcut lobby pentru votarea legii vânătorii, care a nemulțumit ciobanii din România, se află Asociația vânatorilor din România, a cărui prim membru este chiar Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Avocatul trimite câteva indicii și spre Ion Țiriac, cel care organizează în fiecare an celebra partidă de vânătoare de la Balc, acolo unde ”turiștii elitiști din vest pot plăti 5.000 de euro pentru a ucide un urs”.

Gheorghe Piperea nu l-a uitat nici pe Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR și unul dintre cei mai aprigi contestatari ai legii dării în plată.


”Organizatia care a facut lobby pentru modificarea legii vinatorii in asa fel incit sa nu li se mai permita acestora transhumanta (chestia aia cu care ne chinuia proful de limba romana in liceu si care, cica, ar fi fost nici mai mult, nici mai putin decit entogeneza romanilor) este asociatia vinatorilor din Ro.

Treaba e la Parlament de prin 2013 si a si fost refuzata la promulgare de Herr Iohannis. Inutil, intrucit parlamentarii au tinut cu dintii de lege asa cum si-au dorit lobby-stii.

De ce era "necesara" aceasta modificare a legii vinatorii? Pentru ca vinatul sa nu mai fie speriat de ciinii ciobanilor si nici sa nu mai fie frustrat de hrana cea de toate zilele de oile prea cornute ale bacilor ortomani.

Cine vrea vinat mult si trofee de acest gen din Ro? Nu ati ghicit?
Turistii elitisti din vest care pot plati 5000 de euro pentru a ucide un urs.
Va mai dau un indiciu: domeniul privat de la Balc.

Poate ca ciobanii sunt prea insistenti si nu ii lasa pe overlorzi sa isi mai faca 3-4 astfel de domenii. Mai largi. Mai salbatice. Bun, cine este primul sef pe lista de sefi a asociatiei vinatorilor?
Domnul Isarescu, desigur. Nu va era deja clar?

Ce ziceti domnu' semi-vataf al BNR, B O? Sunt motive pentru a sesiza organele pentru o lege facuta dupa cerintele unui asemenea tip de lobby, pe chipul si asemanarea unui asemenea vinator?

PS: Pina acum citeva minute, cind dl Covaci mi-a semnalat acest "detaliu" al chestiei de ieri, nu imi dadusem seama exact de ce iesisera ciobanii in strada si de ce erau atit de furiosi. Acum stiu. Respect dlor! Buna lectie de civism le-ati dat acestor vatafi!

Update : cica la congresul din mai al asociatiei, in raportul presedintelui, dl Isarescu, sunt multe lamentati relative la lipsa unui lobby intens si eficient pentru modificarea legii, precum si critici la adresa Presedintiei pentru gestul "surprinzator" de a refuza promulgarea. Raportul este semnat/asumat de dl Isarescu. Acelasi care a declansat campania furibunda impotriva legii darii in plata.”, a scris Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.