Mii de oieri au protestat ieri în stradă față de legea care prevedea interzicerea pășunatului în perioada decembrie - aprilie și reducerea numărului de câini de la stâne.

Gheorghe Piperea, unul dintre inițiatorii legii dării în plată, a aflat că printre cei care au făcut lobby pentru votarea legii vânătorii, care a nemulțumit ciobanii din România, se află Asociația vânatorilor din România, a cărui prim membru este chiar Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Avocatul trimite câteva indicii și spre Ion Țiriac, cel care organizează în fiecare an celebra partidă de vânătoare de la Balc, acolo unde ”turiștii elitiști din vest pot plăti 5.000 de euro pentru a ucide un urs”.

Gheorghe Piperea nu l-a uitat nici pe Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR și unul dintre cei mai aprigi contestatari ai legii dării în plată.


”Organizatia care a facut lobby pentru modificarea legii vinatorii in asa fel incit sa nu li se mai permita acestora transhumanta (chestia aia cu care ne chinuia proful de limba romana in liceu si care, cica, ar fi fost nici mai mult, nici mai putin decit entogeneza romanilor) este asociatia vinatorilor din Ro.

Treaba e la Parlament de prin 2013 si a si fost refuzata la promulgare de Herr Iohannis. Inutil, intrucit parlamentarii au tinut cu dintii de lege asa cum si-au dorit lobby-stii.

De ce era "necesara" aceasta modificare a legii vinatorii? Pentru ca vinatul sa nu mai fie speriat de ciinii ciobanilor si nici sa nu mai fie frustrat de hrana cea de toate zilele de oile prea cornute ale bacilor ortomani.

Cine vrea vinat mult si trofee de acest gen din Ro? Nu ati ghicit?
Turistii elitisti din vest care pot plati 5000 de euro pentru a ucide un urs.
Va mai dau un indiciu: domeniul privat de la Balc.

Poate ca ciobanii sunt prea insistenti si nu ii lasa pe overlorzi sa isi mai faca 3-4 astfel de domenii. Mai largi. Mai salbatice. Bun, cine este primul sef pe lista de sefi a asociatiei vinatorilor?
Domnul Isarescu, desigur. Nu va era deja clar?

Ce ziceti domnu' semi-vataf al BNR, B O? Sunt motive pentru a sesiza organele pentru o lege facuta dupa cerintele unui asemenea tip de lobby, pe chipul si asemanarea unui asemenea vinator?

PS: Pina acum citeva minute, cind dl Covaci mi-a semnalat acest "detaliu" al chestiei de ieri, nu imi dadusem seama exact de ce iesisera ciobanii in strada si de ce erau atit de furiosi. Acum stiu. Respect dlor! Buna lectie de civism le-ati dat acestor vatafi!

Update : cica la congresul din mai al asociatiei, in raportul presedintelui, dl Isarescu, sunt multe lamentati relative la lipsa unui lobby intens si eficient pentru modificarea legii, precum si critici la adresa Presedintiei pentru gestul "surprinzator" de a refuza promulgarea. Raportul este semnat/asumat de dl Isarescu. Acelasi care a declansat campania furibunda impotriva legii darii in plata.”, a scris Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews