Regulamentul european al programului care își propune să-i încurajeze pe copii să mănânce fructe a fost modificat, iar noile reglementări le permit autorităților locale să schimbe tipul de fructe, cu condiția să se încadreze în suma alocată programului.

În această situație, în locul merelor pe care le primeau elevii până acum ar putea fi introduse bananele, în anul școlar viitor.

În România, limita valorii zilnice a unui fruct este de 45 de bani, inclusiv TVA, la fel ca în 2014. Fondurile alocate țării noastre prin acest program, pentru 2016 - 2017, sunt de 66 milioane de lei.

”De acest program se ocupă atât autorități locale, cât și școlile, Ministerul Agriculturii doar transferă sumele. M-am referit la mere, există și alte soluții, spre exemplu în loc de lapte, noul regulament prevede acordarea de produse procesate ca de exemplu iaurt, brânzeturi. Schema se numește Fructe în școli, banane și lapte, că s-au unificat, e adevărat că un copil de la țară s- ar putea să prefere o banană, care e mai hrănitoare decât un măr, iar cei de la oraș o să prefere merele, dar există un mare semn de întrebare: de ce nu reușim să livrăm aceste mere? De multe ori sunt provenite din import”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews