ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regulamentul european al programului care își propune să-i încurajeze pe copii să mănânce fructe a fost modificat, iar noile reglementări le permit autorităților locale să schimbe tipul de fructe, cu condiția să se încadreze în suma alocată programului.

În această situație, în locul merelor pe care le primeau elevii până acum ar putea fi introduse bananele, în anul școlar viitor.

În România, limita valorii zilnice a unui fruct este de 45 de bani, inclusiv TVA, la fel ca în 2014. Fondurile alocate țării noastre prin acest program, pentru 2016 - 2017, sunt de 66 milioane de lei.

”De acest program se ocupă atât autorități locale, cât și școlile, Ministerul Agriculturii doar transferă sumele. M-am referit la mere, există și alte soluții, spre exemplu în loc de lapte, noul regulament prevede acordarea de produse procesate ca de exemplu iaurt, brânzeturi. Schema se numește Fructe în școli, banane și lapte, că s-au unificat, e adevărat că un copil de la țară s- ar putea să prefere o banană, care e mai hrănitoare decât un măr, iar cei de la oraș o să prefere merele, dar există un mare semn de întrebare: de ce nu reușim să livrăm aceste mere? De multe ori sunt provenite din import”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.