ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În presa norvegiană ies la suprafață tot mai multe nereguli în comportamentul oficialilor de la Barnevernet, serviciul de protecție socială din Norvegia.

Un caz a ieșit la iveală în presa norvegiană, în care unei mame i-au fost confiscați toți cei patru copii, ea însăși fiind trimisă la închisoare. Motivul? "Mama ar fi aplicat palme la fund copiilor, i-a apucat de mână, i-a strâns în brațe pentru a le atrage atenția.”

Mama nu s-a lăsat și a reușit ca la apel să demonstreze că acuzațiile nu au avut temei, condamnarea sa fiind anulată.

"Magistratul care a judecat apelul a observat aspecte grave cu privire la modul în care copiii au fost audiați. Acest nou judecător a realizat că răspunsurile pe care copiii le-au dat sub presiune erau contradictorii și astfel, copiii nu erau siguri cu privire la ce s-a intâmplat", afirmă articolul din presa norvegiană, citat de siteul Bodnariufamily.org.

Practic, judecătorul a remarcat că psihologii de la Barnevernet au bombardat copiii cu întrebări dirijate, pentru a determina un anumit răspuns din partea celor mici. Spre lauda ei, instanța norvegiană de apel a recunoscut acest aspect.

De altfel, această metodă a fost folosită și în cazul copiilor familiei Bodnariu.

"Una dinte fete a spus în timpul audierii:„Sunt obosită, nu știu ce altceva să mai inventez!” ", precizează Bodnariufamily.org.