ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Blue Air a distribuit un ghid destinat străinilor care ne vizitează țara, intitulat "Cum să supraviețuiești în România!"
 
Deși se pretinde a fi "un ghid satiric, cu 36 de ilustrații captivante, o carte amuzantă și în același timp realistă", broșura este o bătaie de joc la adresa României.
 
"Românii iubesc gălăgia. În majoritatea orașelor din România există o lege nescrisă, potrivit căreia întotdeauna trebuie să meargă, în același timp, la volum maxim, un televizor, un radio, un CD player sau 20 de Iphone-uri. Când ești invitat într-o casă, gazda va da drumul, la volum mare, la televizor și la radio. Cu certitudine, nu e o idee bună să-ți superi gazda plângându-te de zgomot."
 
Despre situația drumurilor din țara noastră, Blue Air le spune străinilor: "Când conduci, poți să întâlnești indicatorul "Drum în lucru", semn că ai dat peste un drum dezastruos, care se va repara în 50 de ani. " Ca să nu mai vorbim despre urarea făcută cu sarcasm: "Călătorie plăcută!"
 
Compania se leagă și de tradițiile botezului în România, care seamănă cu o nuntă sau cu o petrecere de Anul Nou. "Dacă acceptați invitația la un botez, aveți toate șansele să vă simțiți inutil în ziua următoare. Plicul este, desigur, obligatoriu", Blue Air referindu-se la plicul cu bani pe care invitații ar fi obligați să-l ducă părinților copilului botezat. 
 
"Dragă Blue Air, eu nu am gustat satira ta. Ori chiar nu e nimic amuzant, ori mi-am pierdut eu total simțul umorului", spune utilizatorul care a postat aceste fotografii pe contul său de Facebook.