Un bătrân de 80 de ani, din comuna Buceș, județul Hunedoara, este anchetat de procurori fiind suspectat că ar fi agresat sexual o fetiță de 6 ani, a informat, miercuri, IPJ Hunedoara, informeazăAgerpres.

Cercetările în acest caz au fost începute de polițiștii din municipiul Brad, care s-au sesizat din oficiu cu privire la posibilitatea comiterii unei infracțiuni de agresiune sexuală asupra fetiței, familia minorei fiind vecină cu suspectul. Potrivit sursei citate, din primele cercetări a rezultat că fapta s-ar fi petrecut în urmă cu mai bine de o lună de zile, însă minora nu a relatat nimic părinților la acea dată

"Bărbatul ar fi profitat de circumstanța că se afla cu minora la domiciliul său, în timp ce părinții micuței prestau activități agricole. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale, cercetările privind comiterea infracțiunii de agresiune sexuală fiind coordonate de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Ancheta în acest caz este în desfășurare.

În cazul în care va fi găsit vinovat, agresorul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.