ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigi Becali va construi la Prislop o nouă biserică. Omul de afaceri a spus că îşi duce, în acest fel, o promisiune pe care şi-a făcut-o în închisoare, potrivit căreia, atunci când va fi eliberat, va construi o biserică.

Noua biserică va fi ridicată pe un teren situat la intrarea în curtea mănăstirii, pentru a respecta astfel arhitectura gândită în acest loc de preotul Arsenie Boca, cel care s-a ocupat în mod direct de Mănăstirea Prislop în perioada în care era ieromonah acolo. Lăcaşul de cult va fi construit în doi ani şi va purta hramul Arsenie Boca, după cum a dezvăluit Becali.
 
"Da, acolo, la Prislop, fac biserică. Aşa a fost rânduiala. Eu când m-am dus cu nevasta mea acolo, la Prislop, în ziua aia ei au luat aprobare pentru biserică. Peste o săptămână m-am dus iar la Prislop, că se făcea sfinţirea locului. Şi a venit şi mitropolitul Laurenţiu Streza. Iar măicuţa stareţă îmi zisese înainte, când am fost cu soţia: «Domnule Becali, eu am luat aprobare pentru biserică, dar nu am niciun ban. Şi nici nu ştiu de unde o să pot să fac rost de bani». Iar eu i-am zis: «Măicuţă, stai liniştită că biserica asta toată o s-o fac eu!». Iar măicuţa stareţă a zis: «Înseamnă că părintele Arsenie a rânduit. Că el nici nu permitea să faceţi dumneavoastră dacă nu era rânduit». Iar eu m-am bucurat foarte tare. Că aşa a rânduit Dumnezeu să fac eu biserică acolo la Prislop. Exact cum a fost la Maglavit. Acolo, la Maglavit, era pusă temelie pentru biserică de 70 de ani, iar eu m-am dus acolo s-o fac. Şi am făcut-o pentru că aşa a fost rânduit. Şi aici, la Prislop, tot aşa. M-am bucurat. Păi, să te trimită Dumnezeu ca lucrurile cele mai importante să le faci tu, să te aleagă aşa, asta pentru mine este o mare onoare duhovnicească. Şi încă ceva vă rog să scrieţi. A fost pentru mine o mare bucurie pentru că vă daţi seama, de obicei, înaltele feţe bisericeşti pun primul cancioc la temelia bisericii. Iar pentru mine a fost o mare onoare duhovnicească atunci când mi-au dat şi mie canciocul să pun la piatra de temelie”, a spus Gigi Becali pentru Ziarul Ring.
 
Întrebat ce hram are va avea biserica pe care o va construi la Prislop, Becali a făcut o confesiune. El spune că, acum, biserica are un nume provizoriu – "Sfântul Ştefan cel nou sau cam aşa ceva” –, dar cea de la Prislop se va numi Sfântul Arsenie Boca.

"Vă spun că sută la sută biserica ridicată de mine va purta numele Sfântul Arsenie Boca. Aşa s-a hotărât, aşa au hotărât înalţii ierarhi. După ce «Sfântul Ardealului» va fi canonizat, imediat, biserica pe care eu o construiesc se va numi Sfântul Arsenie Boca. Că nu mai e mult. Înseamnă că maximum într-un an – că atât durează construirea bisericii, într-un an o fac – îl canonizează pe Sfântul Arsenie Boca. Iar biserica pe care eu o fac îi va purta numele”, a mai spus Becali pentru sursa citată.