ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma precipitațiilor provocate de ploile abundente, s-a întervenit în 115 localități și au fost evacuate 113 persoane. Două drumuri naționale rămân închise circulației. Este vorba despre DN2 , pe o porțiune de 3 kilometri din județul Vrancea și DN 13C, care este închis la ieșirea din localitatea Vânători din județul Mureș. Inundațiile provocate de ploile abundente au afectat și circulația pe calea ferată. La ora transmiterii știrii circulația ferată pe linia dintre Adjud și Domnești din județul Vrancea a fost deschisă pe un singur fir, informează MAI.

"În cursul zilei de ieri, din dispoziția Ministrului Afacerilor Interne Petre Tobă, sute de pompieri au fost dizlocați în județele aflate sub amenințare de inundații, iar 37 de pompe de mare capacitate din județele unde nu au existat probleme din punct de vedere meteorologic s-au trimis în zonele de risc. Pe măsură ce situația se stabilizeazã, aceste forțe vor reveni la unitățile lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Monica Dajbog.

Peste 2.000 de pompieri, jandarmi și polițiști din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit noaptea trecută în sprijinul populației afectate de inundații, a anunțat purtãtorul de cuvant al instituþiei, Monica Dajbog.