ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul României a sfințit sâmbătă Biserica Nașterea Maicii Domnului din Otopeni. Alături de Patriarhul Daniel s-a aflat și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

După slujba de sfințire, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a acordat locașului de cult și al doilea hram, închinat Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

În cuvântul său, Patriarhul Daniel a vorbit despre importanța sfințirii unei biserici care este o poartă spre Cer.

"Această biserică este o mare binecuvântare, pentru că sfințirea unei biserici înseamnă deschiderea unei noi porți a Cerului. Sfințirea unei biserici este binecuvântare pentru parohia respectivă, dar și pentru toată zona. Este o lucrare anevoioasă, dar după sfințire rămâne bucuria că am făcut ceva care durează mai mult decât viața noastră, ceva care rămâne după noi și dincolo de noi. De aceea, ctitorii sunt pomeniți în Biserica Ortodoxă ca fiind «fericiții și pururea pomeniții ctitori». Ei vor fi pomeniți și când nu mai au pe nimeni din neamul lor, pentru că vor fi pomeniți aici la toate slujbele care se săvârșesc în această biserică. Este o mare binecuvântare să fii ctitor de biserică și să fi contribuit la zidirea și pictarea ei", a spus Patriarhul României, potrivit basilica.ro.

Biserica nu poate fi înlocuită cu nimic din lumea aceasta, a explicat Patriarhul României, pentru că nici o instituție nu dăruiește iertarea păcatelor și viața veșnică:

"Prin sfințire, Biserica devine darul Sfintei Treimi pentru oameni. Noi am adus aici lucruri de pe pământ: piatră, beton, cărămidă, lemn, lucruri din lumea aceasta ca daruri oferite lui Dumnezeu în forma Bisericii. Vom primi în schimb darurile netrecătoare ale lui Dumnezeu: iertarea păcatelor, bucuria vieții veșnice și arvuna Împărăției Cerurilor. Am adus daruri trecătoare și primind daruri netrecătoare. Am adus bunuri pământești și primim bunuri cerești. Prin aceasta vedem cum noi suntem răsplătiți. Dumnezeu nu rămâne dator. Biserica nu poate fi înlocuită cu nimic din lumea aceasta pentru că nici o instituție nu dăruiește iertarea păcatelor și viața veșnică. În nici o instituție nu ne întâlnim cu Sfânta Treime în fiecare duminică și sărbătoare."

Primarul orașului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, a oferit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel titlul de Cetățean de onoare al Orașului Otopeni și a afirmat că o societate liberă nu se poate dezvolta în afara Bisericii.