ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română anunță că dezaprobă gestul bucureșteanului care a încercat să profaneze locul pe care comunitatea musulmană intenționează să construiască o moschee, se arată într-un comunicat de presă.

Biserica afirmă că un astfel de gest este o provocare, ce poate avea consecințe similare asupra comunităților ortodoxe de români din lume.

"Gestul regretabil, chiar dacă izolat, denotă lipsă de respect şi toleranţă faţă de credinţa şi tradiţia unei comunităţi religioase. O astfel de provocare poate oricând avea drept consecință o inițiativă similară asupra unei comunităţi ortodoxe române minoritare din Europa sau din alte părți ale lumii unde se află români. În contextul lumii de azi, este ușor să provocăm conflicte, cu consecințe imprevizibile, dar e mai înțelept să le evităm", afirmă Patriarhia română.

De asemenea, Biserica Ortodoxă "dorește din partea cultului musulman lămuriri oficiale privind necesitatea, dimensiunile, scopul şi impactul unei noi moschei în Bucureşti".